Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Το μεγάλο ράλι στα ομόλογα διεθνώς τελειώνει, εκτός των... γερμανικών

tags :
Capital Economics: Το μεγάλο ράλι στα ομόλογα διεθνώς τελειώνει, εκτός των... γερμανικών
Η Capital Economics εκτιμά ότι οι αποδόσεις του Bund θα μειωθούν, εξαιτίας του ότι αναμένεται ότι τα ομόλογα θα υποστηριχθούν από τις ροές προς τα ασφαλή καταφύγια
Πολύ μικρά έως μηδαμινά είναι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου των τιμών των ομολόγων διεθνώς, σύμφωνα με την Capital Economics, η οποία επισημαίνει ότι το τελευταίο ράλι πλησιάζει στο τέλος του, εάν δεν έχει τελειώσει ήδη.
"Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολύ λίγα, ή και καθόλου, περιθώρια για τις αποδόσεις των ομολόγων, δεδομένου του εύρους των κερδών που ήδη έχουν καταγράψει", αναφέρει η Capital Economics.
Οι σκούροι μπλε ράβδοι στο Διάγραμμα 1 δείχνουν πώς οι επενδυτές εξακολουθούν να τιμολογούν μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη ζώνη του ευρώ και την Ιαπωνία κατά το δεύτερο εξάμηνο του Ιουνίου και πώς αυτό ώθησε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις οικονομίες αυτές.

Οι ανοιχτόχρωμες ράβδοι στο Διάγραμμα δείχνουν ότι οι προσδοκίες για το ρυθμό έχουν μειωθεί από τότε, προκαλώντας την ανανέωση της αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Οι προσδοκίες των επενδυτών για χαλαρότερη νομισματική πολιτική ήταν ελαφρώς υπερβολικές, επομένως θα επέλθει επαναξιολόγησή τους.
Ως εκ τούτου, η Capital Economics αμφιβάλλει εάν οι κεντρικές τράπεζες θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων κατά το υπόλοιπο του 2019.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι τα επιτόκια θα μειωθούν μόνο λίγο περισσότερο από ό, τι στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, γεγονός που εξηγεί γιατί στο τέλος του έτους οι προβλέψεις για τις αποδόσεις των εν λόγω ομολόγων είναι λίγο πάνω από τα σημερινά επίπεδα.
Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Γερμανίας, αναφέρει η Capital Economics, καθώς εκτιμά ότι οι αποδόσεις του Bund θα μειωθούν, εξαιτίας του ότι αναμένεται ότι τα ομόλογα θα υποστηριχθούν από τις ροές προς τα ασφαλή καταφύγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης