Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Μεταξύ 60 και 70 δολ. η τιμή του Brent το β’ εξάμηνο 2019

Scope: Μεταξύ 60 και 70 δολ. η τιμή του Brent το β’ εξάμηνο 2019
Έκθεση της Scope Ratings για το πετρέλαιο 
Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου αναμένεται να επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο 2019, με την προσφορά να αυξάνεται μετρίως και να οδηγεί σε μία ισορροπημένη αγορά, αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει οι τιμές του πετρελαίου Brent να κυμανθούν μεταξύ 60 και 70 δολαρίων ανά βαρέλι την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2019.
«Η προσφορά θα αυξηθεί αν οι τιμές του πετρελαίου αυξηθούν.
Αυτό θα ασκήσει πίεση στις τιμές πετρελαίου, παρέχοντας έτσι ένα φυσικό ανώτατο όριο, ακόμη και αν αυτό αυξάνει την αστάθεια και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου για μικρότερες χρονικές περιόδους», σχολιάζεται.
Ο κλάδος ο οποίος αναμένεται να επηρεαστεί από μία ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» είναι οι αεροπορικές εταιρείες, επισημαίνεται, παρά το ότι «παρουσιάζουν καλό έλεγχο των λειτουργικών εξόδων τους».
Ο στόλος των αεροσκαφών με αποδοτικό καύσιμο είναι σημαντικός για τις αεροπορικές εταιρείες σε ένα αυξανόμενο περιβάλλον τιμών πετρελαίου.
«Όσο υψηλότερη είναι η τιμή του πετρελαίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η παρούσα αξία των αεροσκαφών νέας τεχνολογίας που καταναλώνουν καύσιμα σε σύγκριση με τα μοντέλα παλαιότερης τεχνολογίας που καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο.
Η αύξηση των τιμών πετρελαίου συνεπώς παρέχει λιγότερο πιστωτικό κίνδυνο για τους επενδυτές που επενδύονται σε αεροσκάφη νέας τεχνολογίας σε σύγκριση με τα αεροσκάφη μεγαλύτερης τεχνολογίας.
Μια ισχυρή άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα αυξήσει τις πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης