Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αγορές ιδίων μετοχών και επενδυτικές στρατηγικές πίσω από τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street

Deutsche Bank: Αγορές ιδίων μετοχών και επενδυτικές στρατηγικές πίσω από τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street
Αγορές ιδίων μετοχών και επενδυτικές στρατηγικές «οδηγούν» τη Wall Street 
Τις δύο κινητήριες δυνάμεις για τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των δεικτών της Wall Street ερευνούν οι αναλυτές της Deutsche Bank, σε μία περίοδο που οι αγορές μετοχών και ομολόγων αντικατοπτρίζουν δύο διαφορετικές στρατηγικές για την κατάσταση της αμερικανικής -και παγκόσμιας- οικονομίας.
Ειδικότερα, οι αποδόσεις των ομολόγων ευθυγραμμίζονται με την επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ οι μετοχές «δείχνουν» μια ισχυρή ανάκαμψη.
Εάν εξετάσουμε καθαρά τα θεμελιώδη μεγέθη, οι αποδόσεις των ομολόγων παρακολουθούν θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη όπως ο δείκτης ISM Manufacturing.
Ωστόσο, οι μετοχές, οι οποίες επίσης επηρεάζονται από τον ISM στη μεταποίηση των ΗΠΑ, διαπραγματεύονται σε τιμές που αναλογούν σε ISM ίσο με 57 μονάδες, έναντι 52 που είναι πραγματικά -σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.
Άρα το ερώτημα είναι το εξής:
Τί οδηγεί το «ράλι» στη Wall Street και, μάλιστα, εν μέσω εκροών στις μετοχές;
Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, οι μεγάλες αγορές ιδίων μετοχών -όπως και πέρυσι- αγορές και ορισμένες συστηματικές στρατηγικές από πλευράς επενδυτών έχουν αντισταθμίσει τις εκροές, ακόμη και όταν οι κίνδυνοι αυξάνονται στον ορίζοντα.
«Οι αγορές ιδίων μετοχών είναι πιθανό να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και αν επέλθει μία μεγάλη πτώση στα κέρδη των εισηγμένων.
Οι αγορές ιδίων μετοχών ήταν ο σημαντικότερος μοχλός κερδών για τον S&P 500 κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. (…)
Αν δεν υπάρξει μεγάλη πτώση, οι εταιρείες είναι πιθανό να διατηρήσουν το ρυθμό των αγορών, όπως συνέβη στις προηγούμενες επιβραδύνσεις των κερδών τους το 2011-2012 και το 2015-2016», σημειώνεται μεταξύ άλλων.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:













www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης