Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «BBB+» η Deutsche Bank - Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «BBB+» η Deutsche Bank - Σταθερό το outlook
Δεν μεταβάλλει τις αξιολογήσεις της Deutsche Bank η S&P Global Ratings
Σε «ΒΒΒ+» και «Α-2» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank η S&P Global Ratings, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook), στον απόηχο της δημοσιοποίησης του σχεδίου περαιτέρω αναδιάρθρωσης για τη γερμανική τράπεζα.
Στις 7 Ιουλίου, η Deutsche Bank ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας εξόδου από τη διαπραγμάτευση μετοχών, καθώς και σημαντική μείωση του κεφαλαίου που διαθέτει για τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες της.
Αν και η κεφαλαιοποίηση αναμένεται να μειωθεί, ο αμερικανικός οίκος σημειώνει πως ο ισολογισμός που εξακολουθεί να είναι σταθερός, με χαμηλή μόχλευση και θα συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών -και έτσι να δοθεί χρόνος στη διοίκηση για την αναδιάρθρωση.
«Αν και το outlook διατηρείται σε σταθερό, βλέπουμε περισσότερα μειονεκτήματα από ό,τι ανοδικές πιέσεις αυτή τη στιγμή.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τους κινδύνους εκτέλεσης σε αυτήν τη στρατηγική αναδιάρθρωσης, πολλοί από τους οποίους εξαρτώνται από πρωτοβουλίες το 2019 και το 2020. (…)
Παρά την εκπλήρωση των στόχων διαχείρισης του κόστους του τελευταίου έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του CEO Christian Sewing, η Deutsche Bank, όπως και οι Ευρωπαίοι συνομήλικοι, αντιμετωπίζει δυσκολότερο λειτουργικό περιβάλλον.
Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό το πολύ αδύναμο περιβάλλον εσόδων θα βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια, αν και ορισμένες δραστηριότητες συνεχίζουν να βιώνουν ανάπτυξη.
Αυτό θέτει το βάρος στις τράπεζες, και ιδιαίτερα σε εκείνες με ασθενέστερες αποδόσεις, να ανασχεδιάσουν ριζικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες για να εκμεταλλευτούν την αποτελεσματικότητα του κόστους. (…)
Θεωρούμε αξιοσημείωτη την πρόθεση της διοίκησης να μειώσει τον στόχο του Tier 1 (CET1) σε 12,5% από 13%.
Αυτό θα βοηθήσει την τράπεζα να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση χωρίς άντληση άλλων κεφαλαίων», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης