Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι λανθασμένη κατά 1%

tags :
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι λανθασμένη κατά 1%
Σε έκθεση του Ιουνίου 2018, εκτιμά ότι η έλλειψη πραγματικής κατανάλωσης από smartphones ήταν πάνω από 175 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στις προσπάθειές τους να υπολογίσουν το ΑΕΠ των Η.Π.Α., υποχωρούν περισσότερο στη μέτρηση της ταχύτατα εξελισσόμενης τεχνολογίας, ειδικά των smartphones που παρέχουν ψηφιακά προϊόντα όπως τα Google Maps και Snapchat, σύμφωνα με μια ανάλυση της Goldman Sachs.
Η λανθασμένη μέτρηση υποτιμά τον ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ με ρυθμό κατά περίπου 1%, σε σύγκριση με 0,5% το 2005 και 0,3% το 1995, σύμφωνα με έκθεση του οικονομολόγου Spencer Hill.
Ο Hill στήριξε την εκτίμησή του για το ΑΕΠ σε τέσσερις κατηγορίες: α) Μη υπολογιζόμενη ονομαστική παραγωγή, β) Δωρεάν ψηφιακά προϊόντα και πληθωρισμός, γ) Καταναλωτικό πληθωρισμό και δ) Επιχειρηματικές επενδύσεις στην τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας.
"Αυτό είναι κάπως μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας και θα σήμαινε ότι περίπου το ήμισυ της επιβράδυνσης της παραγωγικότητας μετά την κρίση εξηγείται από εσφαλμένη αποτίμηση", γράφει ο Hill σε έκθεση.
Επίσης, προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις εκτιμήσεις είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ψηφιακά αγαθά και τον καταναλωτικό πληθωρισμό στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
Η τελευταία έκθεση της Goldman ακολουθεί την πρόσφατη έρευνα σχετικά με την μέτρηση του βαθμού στον οποίο το ΑΕΠ, το σημαντικότερο μέτρο παραγωγής όλων των αγαθών και υπηρεσιών της χώρας, αντικατοπτρίζει τις ταχέως μεταβαλλόμενες ψηφιακές προσφορές.
Ο Hill επικαλέστηκε έγγραφο εργασίας του David Byrne, του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και της Carol Corrado του Συμβουλίου Συνεδρίων που εκτιμά ότι οι καινοτομίες στην παροχή περιεχομένου στον καταναλωτή συνέβαλαν περισσότερο από 0,5% στην αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία 10 χρόνια.
Ο Hill της Goldman εκτιμά στη νέα έκθεση ότι μόνο τα smartphones αντιπροσωπεύουν μεταξύ 100 έως 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πραγματικής κατανάλωσης.
Σε έκθεση του Ιουνίου 2018, εκτιμά ότι η έλλειψη πραγματικής κατανάλωσης από smartphones ήταν πάνω από 175 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης