Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Ως αντί – Τσίπρας και μετα – λαϊκιστής εμφανίζεται ο Μητσοτάκης

Focus: Ως αντί – Τσίπρας και μετα – λαϊκιστής εμφανίζεται ο Μητσοτάκης
Η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν έχει ξεπεραστεί, η μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Έλληνα πρωθυπουργό λέει το Focus
Την θέση ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως αντί – Τσίπρας και ως μετα – λαϊστικής διατυπώνει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Focus.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα κάνει μια ιστορική διαδρομή στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
«Η ελληνική πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση. Ανέκαθεν.
Ο νικητής των εκλογών και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προέρχεται από μια τέτοια οικογένεια πολιτικών, που κυβέρνησαν επί δεκαετίες. Εκείνος όμως υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» υποστηρίζει το Focus.
«Στην Ελλάδα είτε κυβερνούν οι συντηρητικοί, οπότε ο πρωθυπουργός ονομάζεται Μητσοτάκης ή Καραμανλής, είτε οι Σοσιαλιστές με έναν από τους Παπανδρέου.
Ο νέος έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής.
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα «είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον λαϊκισμό».
 Η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί.
Και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια από τις πρώτες του αποφάσεις, με ξεχωριστό συμβολισμό, ήταν ότι δεν χρησιμοποιεί τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, αλλά εξακολουθεί να μετακινείται με το παλιό υπηρεσιακό του αυτοκίνητο» αναφέρει το δημοσίευμα.
Στα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται και δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, το οποίο υποστηρίζει ότι μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τορπίλισε και παρεμπόδισε συστηματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Το κλείσιμο αυτού του σημαντικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης, η δεύτερη είναι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η τρίτη τα κόκκινα δάνεια.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Το 45,2% των απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών είτε δεν εξυπηρετούνται, είτε κινδυνεύει η εξυπηρέτησή τους.
Ο υπ. Οικονομικών θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων που ανέβαλλε συνεχώς ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η εξυγίανση των τραπεζών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης