Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο +0,03% και τα 66,50 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο +0,03% και τα 66,50 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,10% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,52 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα Τρίτη (16/7) το πετρέλαιο, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού συνεχίζουν τις εξαγωγές πετρελαίου μετά την προσωρινή διακοπή που είχε φέρει η τροπική καταιγίδα Barry.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,50 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,10% στα 59,52 δολ. ανά βαρέλι.
Τις τελευταίες ώρες η τροπική καταιγίδα Barry έχει υποχωρήσει σημαντικά, και οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αποκαταστήσει το 74% της λειτουργίας τους, η οποία είχε διακοπεί κατά τις προηγούμενες ημέρες.
«Η τροπική καταιγίδα Barry θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», σχολιάζει ο αναλυτής στον τομέα της ενέργειας, Phil Flynn, προσθέτοντας ότι η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων που αφορούν τις ΗΠΑ και το Ιράν θα μπορούσαν επίσης να μετριάσουν τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Παράλληλα, τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η κινεζική κυβέρνηση και τα οποία αφορούν την ανάπτυξη της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έδειξαν ότι το ΑΕΠ επεκτάθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 27 ετών, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.
Ωστόσο, τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, και τα οποία αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις καφαλαιουχικές δαπάνες για τον Ιούνιο του 2019, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η κινεζική οικονομία σταθεροποιείται.
Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, και ο εμπορικός αντιπρόσωπος της χώρας, Robert Lighthizer, αναμένεται να ταξιδέψουν στο Πεκίνο προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, εφόσον η τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αυτή την εβδομάδα είναι θετική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης