Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία – Ενημέρωση Μητσοτάκη από Δένδια

tags :
Ικανοποίηση στην Αθήνα για τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία – Ενημέρωση Μητσοτάκη από Δένδια
Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με Mike Pompeo, John Bolton και Nancy Pelosi
Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για τις κυρώσεις που αποφάσισε η ΕΕ κατά της Τουρκίας για την παράνομη δραστηριότητα της στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που είχε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών  Υποθέσεων της ΕΕ.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, Μητσοτάκης και Δένδιας αξιολόγησαν ως πολύ ενθαρρυντική την ομόφωνη και άμεση αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων στην τουρκική προκλητικότητα».
Στο επίκεντρο της πρωινής συνάντησης τους βρέθηκε και το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ καθώς και οι επαφές που θα έχει ο κ.Δένδιας «με στόχο τη διεύρυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι ο κ.Δένδιας αναχωρεί σήμερα Τρίτη 16/7 και στις ΗΠΑ θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Αμερικάνο ομόλογο του Mike Pompeo όσο και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Bolton και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης