Τελευταία Νέα
Οικονομία

Vijlbrief (EWG): Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά οι στόχοι για μικρότερα πλεονάσματα

tags :
Vijlbrief (EWG): Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά οι στόχοι για μικρότερα πλεονάσματα
Η σειρά που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις, ισχυρή ανάπτυξη και χαμηλοί στόχοι στα πλεονάσματα υπογράμμισε ο Vijlbrief.
Σαφές μήνυμα στην Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει έστειλε ο Hans Vijlbrief πρόεδρος του Euroworking Group, τονίζοντας ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μικρότερα πλεονάσματα θα πρέπει να ακολουθήσει.
"Η σειρά που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις, ισχυρή ανάπτυξη και χαμηλοί στόχοι στα πλεονάσματα" υπογράμμισε ο Vijlbrief, καθιστώντας απολύτως ξεκάθαρο το πώς το EuroWorking Group θεωρεί πως θα πρέπει να κινηθεί στο εξής η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πάντως, ο πρόεδρος του EWG κληθείς να σχολιάσει τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει για να αλλάξει και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται, είναι υψηλότερη ανάπτυξη, κάτι που όπως είπε, βάσει των σημερινών δεδομένων, δεν προκύπτει.
Παράλληλα ο Vijlbrief υποστήριξε ότι παραμένουν αρκετές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, αναφέροντας ως παράδειγμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αν και παραδέχθηκε ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης