Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nuland (Πρώην Υφυπ. ΗΠΑ): Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια

tags :
Nuland (Πρώην Υφυπ. ΗΠΑ): Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια
Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, ήταν το μήνυμα της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών επί προεδρίας B. Obama, Victoria Nuland, μιλώντας στο συνέδριο του Economist
Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, ήταν το μήνυμα της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών επί προεδρίας B. Obama, Victoria Nuland, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για το αν υπάρχει ή όχι συνεργασία σήμερα μεταξύ Ευρώπη και Αμερικής.
Η Victoria Nuland αναφερόμενη στις διατλαντικές σχέσεις και απαριθμώντας τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα «στους τομείς εθνικής ασφάλειας, επιθετικότητας της Ρωσίας, φιλοδοξία της Κίνας και μετανάστευση», υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας Ευρώπης και Αμερικής.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η Victoria Nuland «πρέπει να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, το ελεύθερο εμπόριο, και τη διαφάνεια και να ξεκινήσουμε να δίνουμε στη μεσαία τάξη γιατί ο παραγκωνισμός της μεσαίας τάξης γέννησε το λαϊκισμό».
Αναφερόμενη στην Ελλάδα η Victoria Nuland  τόνισε ότι «έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια» και σχολιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι μπορεί στο εσωτερικό της χώρας να δημιούργησε προστριβές όμως ήταν ένα βήμα για να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές στην οικονομία και στη θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.
Τέλος, σχολίασε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το χθες έχει πετύχει πολλά.
«Η οικονομία δεν είναι εκεί που πρέπει.
Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγα χρόνια μιλούσαμε για κατάρρευση έχετε πετύχει πολλά» δήλωσε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Victoria Nuland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης