Η Sberbank προτίθεται να ολοκληρώσει την πώληση της Denizbank έως τα τέλη Ιουλίου 2019

Η Sberbank προτίθεται να ολοκληρώσει την πώληση της Denizbank έως τα τέλη Ιουλίου 2019
Η ρωσική τράπεζα Sberbank προτίθεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την πώληση της τουρκικής Denizbank έως τα τέλη Ιουλίου 2019
Η συμφωνία για την πώληση της Denizbank μπορεί να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο δήλωσε ο πρόεδρός της G. Grev.
«Ελπίζουμε, ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του μηνός. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό.
Θα δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση» δήλωσε ο Grev, προσθέτοντας ότι η Sberbank δεν έχει σχέδια να επεκταθεί διεθνώς.
Η ρυθμιστική αρχή της Τουρκίας (BDDK) είχε εγκρίνει στα τέλη Ιουνίου την αγορά της Sberbank Denizbank, θυγατρικής τράπεζας της ρωσικής Sberbank, από την Emirates NBD Bank, αναφέρει ανακοίνωση του ρυθμιστικού φορέα.
Προηγουμένως, η Emirates NBD Bank είχε λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την αγορά της Denizbank.
Το 2018 η Sberbank σύναψε συμφωνία δέσμευσης για την πώληση της Denizbank στην Emirates NBD Bank.
Τον Απρίλιο οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας το 99,85% των μετοχών Denizbank είχαν αξιολογηθεί με την αξία των 15,48 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την ισοτιμία της 28ης Ιουνίου).
Η Sberbank είχε αγοράσει την Denizbank το 2012 από τον βελγικό όμιλο Dexia.
Τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας βρίσκονται στην Τουρκία, όπου έχει ένα δίκτυο 750 και πλέον υποκαταστημάτων, όπως και σε άλλες χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Μπαχρέιν, Ρωσία και στην Κύπρο).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS