Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέα υπουργός Άμυνας η Annegret Kramp – Karrenbauer, η πρόεδρος του CDU

Γερμανία: Νέα υπουργός Άμυνας η Annegret Kramp – Karrenbauer, η πρόεδρος του CDU
Για πολιτική έκπληξη κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ
Η πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp – Karrenbauer αναμένεται να είναι η επόμενη υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ύστερα από την αποχώρηση της Ursula von der Leyen, η οποία εξελέγη στην προεδρία της Κομισιόν.
Η der Leyen αναμένεται να μεταβεί σήμερα Τετάρτη 17/7 στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει την προβλεπόμενη από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο άδεια αποχώρησης από την κυβέρνηση.
Αμέσως μετά θα εκκινήσει η διαδικασία διορισμού της Annegret Kramp – Karrenbauer, η οποία ωστόσο θα ορκιστεί τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η γερμανική Βουλή έχει κλείσει για τις θερινές διακοπές.
Η εξέλιξη πάντως αυτή φαίνεται πως αποτέλεσε μια πρώτου μεγέθους πολιτική έκπληξη, δεδομένου ότι η Annegret Kramp – Karrenbauer είχε πρόσφατα δηλώσει πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στο κόμμα και ότι δεν ήταν μέλημα της να αναλάβει κάποιο κυβερνητικό πόστο.
Ωστόσο, η τοποθέτηση της στο υπουργείο Άμυνας έχει γίνει δεκτή με θετικά σχόλια τουλάχιστον από το κόμμα της, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια ισχυρή λύση που δίνει νέα δύναμη στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Annegret Kramp – Karrenbauer δεν έχει τοποθετηθεί εκτενώς για τα θέματα του υπουργείου Άμυνας, αν και σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Der Spiegel, είχε ζητήσει βελτίωση του αμυντικού προϋπολογισμού και την αύξηση των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να ανταποκριθεί η Γερμανία στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των συμμάχων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης