Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές το ενδιαφέρον των επενδυτών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές το ενδιαφέρον των επενδυτών
ΑΓΟΡΑ: Το χαμηλό επιτόκιο και η μεγάλη υπερκάλυψη της έκδοσης του ελληνικού ομολόγου θα βοηθήσουν την αγορά. Από την άλλη στο εξωτερικό υπάρχουν κάποιες ανησυχίες και ίσως μας επηρεάσει η πορεία τους.

Βέβαια το ΧΑ όταν κάνει ιστορικά υψηλά η Wall Street σφυρίζει αδιάφορα, αλλά όταν υποχωρεί την ακολουθεί. Τι να πούμε. Καλά δεν έχει και τόση σημασία ο γενικός δείκτης αφού οι καλές μετοχές πάνε χωρίς το δείκτη. Επομένως συνεχίζουμε να κοιτάμε τις μετοχές που έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αυτές θα έχουν επιλεκτικές τοποθετήσεις εκτιμούν οι αναλυτές. Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στο Cenergy που χθες έκανε μία καλή κίνηση, για να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια αλλά και στη ΔΕΗ μεταξύ άλλων.

ΤΙΤΑΝ: Λήγει σήμερα η δημόσια πρόταση και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί παίζει ρόλο το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης. Αν θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται και σε τι ποσοστό, ή αν θα μετατραπούν σε νέες.

LAMDA: Μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ ανοίγει ο δρόμος. Ίσως είναι η πρώτη φορά που πιστεύουμε ότι μπορεί να δούμε μπουλντόζες. Η μετοχή ξεκίνησε με καλή άνοδο μετά το καλό νέο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπαθεί η Πειραιώς, οριακή η άνοδος για Eurobank και Alpha Bank και λίγο καλύτερα πάει η Εθνική.

ΔΕΗ: Υπάρχει ένας εκνευρισμός μεταξύ στελεχών της αγοράς, οι οποίοι αναφέρουν πως οι δηλώσεις του κ.Χατζηδάκη κάνουν κακό και στη μετοχή αλλά και στην όποια προσπάθεια να μπει τάξη στην επιχείρηση. Δεν έχουν άδικο.

Δηλώσεις τέτοιες κάνεις όταν είσαι αντιπολίτευση. Όταν είσαι κυβέρνηση δίνεις λύσεις και μετά λες πως διόρθωσες κάτι άσχημο με αυτή την κίνηση και αν δεν το έκανες θα γινόταν αυτό για παράδειγμα. Ας βρει πρώτα manager και σχέδιο. Άσε που θα έπρεπε να είχε γίνει κάποια κίνηση. Το πρόβλημα ήταν γνωστό.

Η μετοχή ξεκίνησε σταθεροποιητικά και με μικρή άνοδο. Κάνει μεγάλους όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει υψηλή μεταβλητότητα.

MODA BAGNO: Η… αδικημένη βρίσκει το δρόμο της. Στο +11,43% και στα 0,39 ευρώ με όγκο περίπου 12 χιλ. τεμάχια λίγο μετά το άνοιγμα. Λογικά είναι ρεκόρ για τη συγκεκριμένη.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι πόνταραν οι επενδυτές χρήματα σε εταιρείες με αρνητική καθαρή θέση και με την προοπτική κερδών, ενώ η συγκεκριμένη έχει δείξει ήδη στον ισολογισμό του 2018 ότι έχει βελτιώσει και παίζει με χαμηλό p/bv.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Εδώ το στοίχημα είναι να βελτιωθεί ο ισολογισμός και να αλλάξει η μετοχική σύνθεση. Στα 0,64 ευρώ με άνοδο 2,40% και χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση όμως των 5,3 εκατ. ευρώ μαζί με τα κεφάλαια της αύξησης είναι χαμηλή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προσπαθεί να αλλάξει επίπεδο και ξεκίνησε με νέα άνοδο και καλό όγκο συναλλαγών. Στα 2,43 ευρώ και στο +2,10% με 15 χιλ. τεμάχια συναλλαγές. Οι φήμες υπάρχουν αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε γι΄αυτό και δεν τις μεταφέρουμε. Εξακολουθούμε όμως να πιστεύουμε στη μετοχή με «όραμα» την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

CENERGY: Σταθεροποιητικά στο άνοιγμα και στα 1,49 ευρώ με όγκο 18 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 283 εκατ. ευρώ. Δεν θεωρούμε πως αδικείται η αποτίμηση με βάση τα θεμελιώδη. Περιμένουμε και το εξάμηνο φυσικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης