Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία κατέγραψε επιτάχυνση στο 1,8% έναντι 1,7% τον Μάιο
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, ενώ σε μηνιαία βάση επίσης δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποία εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 1,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στους τομείς ενδυμάτων και τροφίμων, ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες πτώσεις σημειώθηκαν στους τομείς καυσίμων, υπηρεσιών διαμονής και ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Βρετανική Υπηρεσία, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1,9% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,7%.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1%, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016, με τα στοιχεία ωστόσο να είναι καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο -0,8%.
Ο βασικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε οριακή άνοδος της τάξεως του 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης