Πολιτική

Κουρουμπλής: Στο Εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, έχουν γίνει αρκετά λάθη

Κουρουμπλής: Στο Εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, έχουν γίνει αρκετά λάθη
Έκανα αυτό που μπορούσα στο πνεύμα να κερδίσει ο χώρος υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής
Την εκτίμηση πως έχουν γίνει αρκετά λάθη στις αριθμήσεις και ότι η διαφορά στο Εκλογοδικείο θα είναι πολύ μεγάλη διατύπωσε ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος έμεινε για ελάχιστες ψήφους εκτός Βουλής καθώς το Πρωτοδικείο επικύρωσε την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Θ. Παπαχριστόπουλο.
«Η ζωή μας έχει φάσεις και εγώ έχω μάθει τις δύσκολες στιγμές να τις μετατρέπω σε πυρακτωμένο πείσμα.
Μετά την πρώτη καταμέτρηση όπου σε 700 περίπου τμήματα που ήταν η δική μας Περιφέρεια έχουμε έξι σταυρούς διαφορά, ζητήσαμε επανακαταμέτρηση, έγινε δεκτή και θέσαμε τουλάχιστον ένα εύρημα που αλλάζει τη σειρά, το οποίο δεν είναι μία δική μας άποψη.
Μιλάμε για ένα πρακτικό του 374 τμήματος Περιστερίου όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος μονογράφει 36 σταυρούς υπέρ μου και στην μεταφορά είναι 21.
Άρα αυτό και μόνο το στοιχείο αλλάζει τη σειρά.
Εγώ με μία αίτηση μου έθεσα υπόψιν του δικαστηρίου που κάνει την ανακήρυξη αυτό το στοιχείο, λέγοντας ότι εάν υπάρχει και από την άλλη πλευρά κάτι ανάλογο να συνεκτιμηθεί.
Οι πληροφορίες που είχα μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ότι δεν υπήρξε κάτι άλλο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία βεβαίως μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι θα αξιολογηθούν από το εκλογοδικείο» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουρουμπλής
«Υπάρχουν και άλλα στοιχεία.
Πιστεύω πως στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη.
Στις αριθμήσεις έχουμε επισημάνει αρκετά λάθη.
Μπορεί κάποιος άλλος να πει κάτι άλλο.
Εγώ λέω, ότι εγώ έθεσα υπόψιν του δικαστηρίου και κατά την εκτίμηση μου θα μπορούσε να μην μείνει στο τυπικό, διότι λένε ότι η επανακαταμέτρηση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη γιατί υπάρχει κενό στη νομοθεσία.
Από τη στιγμή που δέχτηκαν όμως την επανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη, δεν μπορεί ένα τέτοιο στοιχείο που αλλάζει εντελώς τη σειρά απονομής της έδρας να μην ληφθεί υπόψη.
Στο κάτω - κάτω τα δικαστήρια έχουν και την ευχέρεια και να νομολογούν» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής.
Ερωτηθείς εάν νιώθει πικρία γιατί δέχτηκε πόλεμο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι «άνθρωποι είμαστε και διάφορα πράγματα μπορεί να μας επηρεάζουν, να μας στεναχωρούν».
«Εγώ κράτησα μία στάση, αυτήν που έπρεπε να κρατήσω.
Σε αυτό νομίζω ότι μπορώ να είμαι περήφανος, ότι δεν ασχολήθηκα με ζητήματα προσωπικά, δεν έθιξα κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν.
Έκανα αυτό που μπορούσα στο πνεύμα να κερδίσει ο χώρος» είπε ο κ.Κουρουμπλής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης