Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις για τον Κ. Τσουβάλα - Είχε αποπεμπφεί για το Μάτι, επιστρέφει ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

tags :
Αντιδράσεις για τον Κ. Τσουβάλα - Είχε αποπεμπφεί για το Μάτι, επιστρέφει ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης
Ο Κ. Τσουβάλας είχε αποπεμφθεί λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλα στη γενική γραμματεία Δημοσίας Τάξης.
Ο Κ. Τσουβάλας είχε αποπεμφθεί λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ είχε δηλώσει υπερήφανος για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.
H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων στο Μάτι η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ στο οποίο αποδόθηκαν ευθύνες για τη καταστροφή και αποστρατεύθηκε πέρσι τον Αύγουστο.
Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της ΕΛΑΣ και έκανε λόγο για θλιβερή παράσταση, σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχε και ο κ. Τσουβάλας.
Να σημειωθεί ότι οι εισαγγελικές αρχές είχαν εκδώσει απαλλακτική διάταξη για τον μέχρι πρότινος αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: «Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα». Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛΑΣ που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει.
Τελικά για να τελειώνουμε ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

ΚΙΝΑΛ

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία. Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η ΝΔ προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα» αναφέρει από πλευράς του το Κίνημα Αλλαγής.
«Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους» τονίζεται, και προστίθεται:
«Υ.Γ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως  Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης