Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περισσότερες από 20 οι μετοχές με άνοδο άνω του 5%

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περισσότερες από 20 οι μετοχές με άνοδο άνω του 5%
ΑΓΟΡΑ: Εκεί που δεν το περιμένεις να τη η καλή συνεδρίαση. Πάνω από τις 860 μονάδες αν και ο τζίρος δεν ήταν υψηλός αν αφαιρέσουμε τα πακέτα. Βέβαια ποιος κοιτάει δείκτες όταν έχεις 86 μετοχές ανοδικές και 22 από αυτές έχουν άνοδο άνω του 5%. Εξαιρετική μέρα και σήμερα για τα μικρά.

Μεγάλες οι αποδόσεις και θα πρέπει οι επενδυτές να μην είναι άπληστοι. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Τα κέρδη πρέπει να κατοχυρώνονται ειδικά εκεί που είναι μεγάλα και η κίνηση των μετοχών είναι μεγάλη εδώ και μήνες. Θα δοθούν ευκαιρίες, θα γίνουν και οι διορθώσεις.

ΔΕΗ, Viohalco, Μυτιληναίος, Coca Cola και Πειραιώς στήριξαν την αγορά. Καλός ο ΟΠΑΠ και απομακρύνεται από την τιμή της δημόσιας πρότασης και της επανεπένδυσης του μερίσματος.

ΔΕΗ: Όσο ασχολούνται κάποιοι με το αν έχει ή δεν έχει λεφτά να πάρει κολώνες, ή ποιος την έβλαψε περισσότερο εμείς συνεχίζουμε να κοιτάμε την τιμή και το γράφημα των δικαιωμάτων ρύπων. Τα λέει όλα…

Στο +4,62% η μετοχή σήμερα και στα 2,1760 ευρώ με όγκο 689 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 504 εκατ. ευρώ. Ίσως έχουμε εξελίξεις στο θέμα του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να σωθεί η ΔΕΗ. Ίδωμεν…

ΟΠΑΠ: Εξαιρετικός σήμερα στο ταμπλό και έκλεισε στα 9,92 ευρώ με άνοδο 2,37% όγκο 292 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 3,19 δισ. ευρώ. Η αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί και την ξέρουν βέβαια όσοι παρακολουθούν το ΧΑ είναι ότι ο τίτλος στους μακροπρόθεσμους επενδυτές του έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Πολλές επιστροφές και η τιμή πηγαίνει πάνω…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εξαιρετικός επίσης σήμερα. Στα 11,18 ευρώ και στο +2,95% με όγκο 321 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,59 δισ. ευρώ. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε νέα υψηλά 11 και πλέον ετών τα λέει όλα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η μετοχή ξεκίνησε τη χρονιά από τα 1,23 ευρώ και σήμερα πλησιάζει τα 2 ευρώ. Η αποτίμηση έχει φτάσει στα 731 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 716 εκατ. ευρώ. Είχε και καθαρά κέρδη 63,6 εκατ. ευρώ και έπαιζε στην αρχή του έτους με χαμηλό p/e.

Όχι ότι τώρα είναι ακριβό, αλλά την είχαμε επιλέξει και ήταν η μόνη που θεωρούσαμε από τις μετοχές του ομίλου βαθιά υποτιμημένη. Σήμερα και μετά από τέτοια σημαντική άνοδο θεωρούμε πως είναι πιο δίκαια αποτιμημένη. Θα περιμένουμε και τα αποτελέσματα εξαμήνου για να δούμε αν θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση και άρα θα υπάρχει χώρος για άνοδο.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες του ΧΑ, στη μετοχή του Ιατρικού Αθηνών έγινε ένα σημαντικό πακέτο 2 εκατ. μετοχών που αντιστοιχεί στο 2,3% του συνόλου των μετοχών. Το πακέτο έγινε στην τιμή των 2,25 ευρώ ανά μετοχή και η συνολική του αξία ήταν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή έκλεισε με μικρές απώλειες και στα 2,30 ευρώ, που σημαίνει πως το πακέτο έγινε με οριακό discount. Η αποτίμηση της εισηγμένης είναι στα 199,5 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Με όγκο 50 χιλ. τεμάχια και η μετοχή στα 0,4140 ευρώ με άνοδο 18,29%. Εξαιρετική και η αποτίμηση στα 7,7 εκατ. ευρώ. Όσοι ρίσκαρα τότε που έγραφε το ένα limit down μετά το άλλο και διάβασαν λίγο τον ισολογισμό μάλλον δεν έχασαν. Τώρα το που πουλάει ο καθένας είναι δικό του θέμα.

Η απόδοση σε λίγο διάστημα από τα χαμηλά των 0,2620 ευρώ είναι καλή αλλά ας μην ξεχνάμε πως η αγορά είναι πάνω και σημαντικά από την αρχή του έτους και η μετοχή παρά τη σημερινή αλλά και τη χθεσινή άνοδο συνεχίζει να χάνει 15% στο ίδιο διάστημα.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στα 1,05 ευρώ με άνοδο 14,14% και σημαντικούς πωλητές στο κλείσιμο. Αποτίμηση 6,2 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στα 0,4980 ευρώ με άνοδο 8,26% και καλό όγκο 86 χιλ. τεμάχια. Στο +54% από την αρχή του έτους αλλά νομίζουμε πως η μετοχή είναι ακόμα στην αρχή της κίνησης.

PROFILE: Μπράβο στα παιδιά. Νέα ιστορικά υψηλά και αποτίμηση 44,7 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Καλή και η συγκεκριμένη. Στα 1,84 ευρώ με άνοδο 5,75% και καλό όγκο 83 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 20,7 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Στα 0,66 ευρώ με άνοδο 5,6% και υψηλό όγκο 134 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 5,5 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί πλήρως η αύξηση.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Άλλη μία εξαιρετικά φθηνή μετοχή που αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της. Στα 3,22 ευρώ με άνοδο 5,23% και όγκο περίπου 15 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 55 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για υψηλά πολλών ετών και εδώ και μάλιστα σχεδόν 18 ετών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 103 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 2,37 ευρώ η μετοχή και πάλι φθηνή είναι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης