Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικτά πρόσημα στο πετρέλαιο – Στα 57,2 δολ. (-0,7%) το αργό, στα 64,6 δολ. (+0,2%) το Brent

Μικτά πρόσημα στο πετρέλαιο – Στα 57,2 δολ. (-0,7%) το αργό, στα 64,6 δολ. (+0,2%) το Brent
Μικτά πρόσημα στο πετρέλαιο
Με μικρές μεταβολές έκλεισε σήμερα (17/7) η διαπραγμάτευση των τιμών πετρελαίου (έπειτα από «βουτιά» άνω του 3% εχθές), εν μέσω ελαφρά μειωμένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας για την περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά μικρότερης του αναμενομένου υποχώρησης των αποθεμάτων «μαύρου χρυσού» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ειδικότερα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 0,7% στα 57,2 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύθηκε οριακά, κατά, 0,2%, στα 64,6 δολάρια ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου 2019, στα 460 εκατ. βαρέλια συνολικά, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Όσον αφορά τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ανέφερε χθες (16/7) ότι «για πρώτη φορά οι Ιρανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump, δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος με την Τεχεράνη και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί πόλεμο ή αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης Ουάσιγκτον και Πεκίνου, οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών επέστρεψαν, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για την επίτευξη μίας συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης