Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -6,7% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -6,7% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο 2019
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν ετήσια πτώση για έβδομο συνεχόμενο μήνα
Περαιτέρω πτώση σημείωσαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/7) στοιχεία οτυ Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, καθώς η διαμάχη των τελευταίων μηνών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα εξακολουθεί να επηράζει το παγκόσμιο εμπόριο.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -6,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας πτώση για έβδομο συνεχόμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -5,4%.
Οι εξαγωγές προς την Κίνα υποχώρησαν κατά -10% σε ετήσια βάση, ενώ οι συνολικές εξαγωγές προς την Ασία και προς την Ευρώπη κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -8% και -7% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +4,8% σε ετήσια βάση, γεγονός που βοήθησε στι διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος του Τόκιο με την Ουάσιγκτον κατά +13%.
Όσον αφορά τις δυνολικές εισαγωγές της Ιαπωνίας, καταγράφηκε ετήσια πτώση της τάξεως του -5,2% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,2%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να υποχωρήσει κατά -19% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, στα 589,5 δισ. γεν (5,47 δισ. δολ.), έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 403,5 δισ. γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης