Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέρνα Ενεργειακή: Στις 22/7 η αποπληρωμή του «πράσινου» ομολόγου - Προς νέα έκδοση 150 εκατ.

Τέρνα Ενεργειακή: Στις 22/7 η αποπληρωμή του «πράσινου» ομολόγου - Προς νέα έκδοση 150 εκατ.
Η πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου αποτελεί σαφή απόδειξη της χρηματοοικονομικής ευρωστίας της Τέρνα Ενεργειακή
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 θα αποπληρωθεί το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή, με τον Όμιλο να ετοιμάζει νέα έκδοση  ύψους έως 150 εκατ. ευρώ.
Η διαπραγμάτευση των ομολογιών της Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αφού αύριο προσδιοριστούν οι δικαιούχοι θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η καταβολή των οφειλόμενων.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD). Για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας €1.000, ο ομολογιούχος θα λάβει συνολικό μικτό ποσό €1.029,4638, που αναλύεται σε €1.000 ονομαστική αξία, €19,4638 μικτό ποσό τόκων και €10 ως επιπλέον μικτό ποσό προπληρωμής (bonus).
Το ομόλογο που εξέδωσε προ διετίας η Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ για λογαριασμό του Ομίλου της Τέρνα Ενεργειακή αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο «πράσινο» ομόλογο που εκδόθηκε στην ελληνική αγορά, καθώς τα 60 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση επενδύσεων του Ομίλου στις ΑΠΕ και στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
Η πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου αποτελεί σαφή απόδειξη της χρηματοοικονομικής ευρωστίας της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία διαθέτει επαρκή ρευστότητα προκειμένου να εξοφλήσει νωρίτερα το ομόλογο, αποπληρώνοντας μάλιστα 101% του κεφαλαίου ως bonus, ενώ πληρώνονται εξ ολοκλήρου και οι τόκοι της περιόδου.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση  έχει ήδη ανακοινώσει, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας στις 5 Ιουνίου 2019, την πρόθεσή της να προχωρήσει στην έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου ύψους από 120 έως 150 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει ο Όμιλος από τη νέο «πράσινο» ομόλογο  αναμένεται να χρηματοδοτήσει νέες επενδυτικές δαπάνες στον τομέα ΑΠΕ.
Η εταιρεία κατασκευάζει αυτή την περίοδο νέα έργα συνολικής ισχύος 120 MW στην Εύβοια, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή νέων έργων συνολικής ισχύος 100 MW στην Ελλάδα.
Συνολικά, ο Όμιλος Τέρνα Ενεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.509 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική.
Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης