Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς o νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν στη θέση του Αβραμόπουλου - Γιατί δεν προκρίθηκε ο Σαμαράς

tags :
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς o νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν στη θέση του Αβραμόπουλου - Γιατί δεν προκρίθηκε ο Σαμαράς
O Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει την Ursula von der Leyen
(upd) O Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει άμεσα την πρόεδρο του Κολεγίου των Επιτρόπων Ursula von der Leyen.
Ωστόσο για την θέση του Επιτρόπου προαλειφόταν ο Αντώνης Σαμαράς ο πρώην πρωθυπουργός και το πιθανότερο σενάριο είναι οι ευρωπαίοι να έθεσαν βέτο λόγω των θέσεων που είχε πάρει για ορισμένα ζητήματα όπως το σκοπιανό κ.α.
Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο νέος Έλληνας Επίτροπος και απερχόμενος εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν.
Την τοποθέτηση του κ.Σχοινά είχε "προαναγγείλει" σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Politico.
Ο κ.Σχοινάς μετρά μια διαδρομή 29 ετών στις Βρυξέλλες, εκ των οποίων τα 26 έτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία, διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Jose Barroso, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Jean Claude Juncker.
Στη σημερινή σύνθεση της Κομισιόν η Ελλάδα έχει το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο χειρίζεται ο Δ. Αβραμόπουλος.
Σημειώνεται ότι πέραν του ονόματος του κ.Σχοινά, τις προηγούμενες ημέρες «έπαιξε» και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει θέση αντιπροέδρου, φαίνεται πως μάλλον «καίει» την υποψηφιότητα Σαμαρά, μια και ο πρώην πρωθυπουργός είχε θέσει αυτόν τον όρο.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστούν εκπλήξεις και ονόματα της τελευταίας στιγμής.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης