Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Γάμος νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς το προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κατρούγκαλος: Γάμος νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς το προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Θέλουμε να γίνουμε ένα πραγματικά μαζικό κόμμα, όσο λαϊκότερο είναι ένα κόμμα τόσο πιο κοντά στις ιδέες της Αριστεράς είναι είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι το προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ένας «γάμος νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm και αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η μη υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση και η δυνατότητα να διαλέγει κανείς αν θα πάει στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό ταμείο, τονίζοντας πως με αυτήν την πρόταση η «όλη κοινωνική ασφάλιση είναι οργανωμένη όχι στη βάση της αλληλεγγύης αλλά σαν ένας κουμπαράς που θα βάζουμε τα χρήματά μας και θα παίρνουμε στο τέλος του εργασιακού μας βίου ό,τι έχει μέσα».
«Με μια τέτοια εξέλιξη, θα υπάρξει μια μεγάλη μαύρη τρύπα στα έσοδα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, γιατί, για παράδειγμα, αν φύγουν οι μισοί από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και πάνε στο ιδιωτικό, αμέσως αμέσως τα έσοδα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος θα μειωθούν στα μισά.
Το ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζεται από την αρχή της αλληλεγγύης, σύμφωνα με την οποία αυτοί που έχουν περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερους μισθούς και μεγαλύτερα εισοδήματα αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, δίνουν λίγο μεγαλύτερες εισφορές από τους υπόλοιπους και με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν τη σύνταξη αυτών που έχουν λιγότερα χρήματα» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο κ.Κατρούγκαλος εξέφρασε την ευχή να μειωθούν, υποστηρίζοντας ότι τίποτε δεν είναι εύκολο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιείται από τη νεοφιλελεύθερη λογική, σύμφωνα με την οποία καλή μεταρρύθμιση είναι αυτή που κόβει το μισθό του εργαζομένου και ενισχύει την ευελιξία στην αγορά εργασίας» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «το στοίχημα είναι να μπορέσουμε να βρεθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου γιατί δεν είναι μικρό το ποσοστό του 31,5% που μας εμπιστεύτηκε».
«Θέλουμε να γίνουμε ένα πραγματικά μαζικό κόμμα και ένα μαζικό κόμμα είναι ένα λαϊκό κόμμα και όσο λαϊκότερο είναι ένα κόμμα τόσο πιο κοντά στις ιδέες της Αριστεράς είναι» ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης