Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interamerican: Αύξηση 1% στην εισφορά στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης των εργαζομένων της

tags :
Interamerican: Αύξηση 1% στην εισφορά στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης  των εργαζομένων της
Από τις αρχές Ιουνίου σε λειτουργία και το ΤΕΑ ασφαλιστικών συνεργατών
Η INTERAMERICAN αποφάσισε να αυξήσει την υποστηρικτική, τακτική εισφορά της για τους εργαζoμένους της που αποτελούν μέλη του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, σε 5,25% επί των μηνιαίων αποδοχών, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής σημαντικών παροχών προς το ανθρώπινο δυναμικό της.
Η αύξηση κατά 1% υπογραμμίζει και το ενδιαφέρον της εταιρείας για την προώθηση του θεσμού των ΤΕΑ, για την οποία η INTERAMERICAN είναι πρωτοπόρος στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με τα δύο Επαγγελματικά Ταμεία - των εργαζομένων της, που λειτουργεί από το 2010, καθώς και των ασφαλιστικών συνεργατών της, που λειτουργεί από φέτος.
Το ΤΕΑ των εργαζομένων της εταιρείας αριθμεί, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2019, συνολικά 1.256 μέλη και διαθέτει μαθηματικό απόθεμα κλάδου εφάπαξ καταβολών 18,89 εκατ. ευρώ.
Οι εφάπαξ καταβολές, που έχουν πραγματοποιηθεί από την ίδρυση του Ταμείου έως σήμερα, ανέρχονται σε 2,91 εκατ. ευρώ.
Οι επενδύσεις αποταμίευσης των μελών του ΤΕΑ εργαζομένων πραγματοποιούνται μέσω του ευέλικτου Αμοιβαίου Κεφαλαίου «ΤΕΑ INTERAMERICAN Global Balanced Fund of Funds».
Το Ταμείο είναι πιστοποιημένο από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή για την επάρκεια των αποθεματικών του, την κάλυψη των υποχρεώσεων του με επαρκή ασφαλιστική τοποθέτηση και τη συμμόρφωση του με την κείμενη νομοθεσία.
Παράλληλα, το ΤΕΑ των ασφαλιστικών συνεργατών της εταιρείας, με περισσότερα από 600 μέλη, είναι και επισήμως σε λειτουργία μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2142 - 7/6/2019) της έγκρισης του καταστατικού του.
Το ΤΕΑ είναι το πρώτο που οργανώθηκε για ασφαλιστικούς συνεργάτες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, στη βάση της εμπειρίας της σχετικά με τη δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, συμμετέχει ουσιαστικά και στη λειτουργία της νεοσύστατης Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.
Η ανάπτυξη του θεσμού των ΤΕΑ, άλλωστε, διαφαίνεται ως η βιώσιμη λύση του συνταξιοδοτικού προβλήματος στον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, η μεταρρύθμιση του συστήματος προβλέπει υποχρεωτικό, κεφαλαιοποιητικό -δημόσιο ή ιδιωτικό (ΤΕΑ)- τον δεύτερο πυλώνα, στον οποίο θα μπαίνουν υποχρεωτικά μόνο οι νέοι, ώστε να μην υπάρχει τουλάχιστον κατά την πρώτη δεκαετία «κενό» μετάβασης για τις παλαιές επικουρικές συντάξεις.
Η INTERAMERICAN, με προβλεπτικότητα γύρω από τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, προηγήθηκε αρκετά των εξελίξεων υποστηρίζοντας την ίδρυση των ΤΕΑ για την συνταξιοδοτική ενίσχυση τόσο των εργαζομένων όσο και των συνεργατών της, έχοντας αναπτύξει ειδικότερη τεχνογνωσία που θα της επιτρέψει να αναλάβει διαχειριστικό ρόλο για Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης στην προοπτική της αναμενόμενης μεταρρύθμισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης