Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάει υψηλότερα με το βλέμμα στα ποιοτικά μικρομεσαία

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάει υψηλότερα με το βλέμμα στα ποιοτικά μικρομεσαία
ΑΓΟΡΑ: Οι αναλυτές περιμένουν πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν. Οι επενδυτές εστιάζουν το βλέμμα τους σε συγκεκριμένες αναφορές σχετικές με τη ΔΕΗ, το Ελληνικό, τον τραπεζικό κλάδο και τη φορολογική μεταρρύθμιση στην επερχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης η οποία ξεκινάει αύριο στη Βουλή και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί λόγω και της βελτιωμένης ψυχολογίας στης αγορές του εξωτερικού. Οι δηλώσεις της FEDστις ΗΠΑ έφεραν θετικό γύρισμα στη WallStreet. Λήγουν σήμερα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σειράς Ιουλίου.

Το ξεκίνημα είναι ελαφρώς ανοδικό με τοποθετήσεις σε ΔΕΗ, Τιτάν, Πειραιώς και AlphaBank. Ο ΟΛΠ έχει αγοραστές στα 23 ευρώ. Θετική πρέπει να σημειώσουμε πως είναι η επίσκεψη Watsa στην Αθήνα. Στέλνει και αυτή ένα μήνυμα.

ΤΑΣΗ: Στο ξεκίνημα αυτό που παρατηρούμε εύκολα είναι πως και σήμερα το ενδιαφέρον είναι σε ποιοτικά χαρτιά και κυρίως από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Μετοχές με χαμηλή αποτίμηση συγκριτικά με την καθαρή θέση και χαμηλή μόχλευση δίνουν καλές αποδόσεις.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις όπου κάποιοι περιμένουν ότι μπορεί να υπάρξει σημαντική απομόχλευση και εκτόξευση κερδών. Για αυτές κρατάμε μικρό καλάθι.

ΟΛΠ: Θα καταθέσει εκ νέου το masterplan και ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί. Να ξεκολλήσει επιτέλους μία επένδυση στην Ελλάδα. Το επενδυτικό πρόγραμμα ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Μπήκε εντολή 420 χιλ. τεμαχίων στα 19,64 ευρώ προκειμένου να «φύγουν» νωρίτερα όσοι το επιθυμούν μετά την επιτυχημένη δημόσια πρόταση. Αρκετοί είχαν αγοράσει χαμηλά και περίμεναν αυτή την κίνηση. Στο προνόμιο η εντολή είναι στα 18,98 ευρώ ύψους 90 χιλ. τεμαχίων.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επένδυση 300 εκατ. ευρώ και από εδώ. Από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που βάζουν πλάτη. Ευρώ-ευρώ, εκατομμύριο-εκατομμύριο θα πρέπει να κοιτάει η κυβέρνηση τις επενδύσεις. Όλες χρειάζονται γιατί ο πήχης για την ανάπτυξη έχει μπει ψηλά.

ΟΤΕ: Οι σημερινοί μέτοχοι κατοχυρώνουν δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα λόγω της πώλησης της TelekomAlbaniaύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή μεικτό.

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου. Θα τυπωθούν 28,5 εκατ. μετοχές και η τιμή διάθεσης είναι 0,80 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με όγκο 23 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και με τη μετοχή να είναι πλέον πάνω από τα 2 ευρώ. Η αποτίμηση στα 757 εκατ. ευρώ σημαντικά ενισχυμένη έναντι μερικών εβδομάδων ή μηνών πριν.

ΑΔΜΗΕ: Πάει σιγά-σιγά και ίσως απογοητεύει κάποιους βιαστικούς, αλλά είναι από τις λίγες που έχουν μείνει πίσω στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΚΛΜ: Προσπαθεί να μείνει πάνω από το 1 ευρώ και νομίζουμε πως θα τα καταφέρει. Δε χρειάζονται βιασύνες, άλλωστε δεν τέλειωσαν οι ευκαιρίες. Τη συγκεκριμένη μετοχή την εμπιστεύεται η στήλη και πιστεύουμε πως οι μακροπρόθεσμοι θα έχουν σημαντικές υπεραξίες ακόμα και αν αγοράσουν εδώ.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν μπει σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα, αλλά έτσι γίνεται πάντα. Η αποτίμηση των 42 εκατ. ευρώ με την ακίνητη περιουσία που διαθέτει είναι μάλλον χαμηλή.

ΕΚΤΕΡ: Μετά από μία καλή κούρσα ανόδου φαίνεται πως υπάρχουν αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων από κάποιους. Παίρνουν τα κέρδη τους και κοιτάνε άλλες ευκαιρίες. Την ίδια ώρα βέβαια κάποιοι θεωρούν πως η αποτίμηση των 20 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή.

«Κλειδί» εδώ είναι το project στην Πάρο που μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα της επιχείρησης. Από τον κατασκευαστικό κλάδο πάντως έχει τον καλύτερο ισολογισμό στο κομμάτι που αναφέρεται σε δάνεια, καθαρή θέση, ταμείο κ.α. Πρέπει να πάρει όμως και κάποια έργα.

ΚΕΚΡΟΨ: Δείτε και σχετικό θέμα στην κατηγορία επιχειρήσεις. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης