Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Οι εμπορικές εντάσεις και ο πληθωρισμός έχουν οδηγήσει στην ανάγκη μείωσης επιτοκίων

Bullard (Fed): Οι εμπορικές εντάσεις και ο πληθωρισμός έχουν οδηγήσει στην ανάγκη μείωσης επιτοκίων
Ο πρόεδρος της St. Louis Fed τόνισε ότι μία μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης στην ερχόμενη συνεδρίαση θα ήταν αρκετή
Στο γεγονός ότι οι αυξημένες εμπορικές εντάσεις κατά τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει τη Federal Reserve στο να εξετάζει μειώσεις στα επιτόκιά της, αναφέρθηκε σήμερα (19/7) ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, μέσω συνέντευξής του στη Wall Street Journal.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της St. Louis Fed ανέφερε ότι «οι αυξημένες εμπορικές διαμάχεις των τελευταίων δύο μηνών και η αδυναμία του πληθωρισμού να φτάσει τον στόχο της Federal Reserve στο 2% έχουν οδηγήσει στην ανάγκη μείωσης των επιτοκίων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μία μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης στην ερχόμενη συνεδρίαση της τράπεζας στις 30 Ιουλίου 2019 θα ήταν αρκετή.
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στην απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα κατα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνεδρίασης, τονίζοντας πως μία μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης θα βοηθούσε την τράπεζα να αξιολογήσει με περισσότερο ευκολία στη συνεδρίαση του Ιουλίου εάν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις.
Ο πρόεδρος της St. Louis Fed υπογράμμισε ότι θα στήριζε μία μείωση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης στη συνεδρίδη που θα πραγματοποιηθεί στο 30 και 31 Ιουλίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων.
«Μία επιθετική κίνηση θα ήταν υπερβολική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Bullard, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed «ίσως να κάνει περισσότερο στο μέλλον».
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι οι αγορές αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσεις, ορισμένοι αναλυτές τονίζουν πως η Fed ενδέχεται να εξετάσει μείωση κατά 0,5 μονάδες βάσης, προκειμένου να μετριάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν για την παγκόσμια ανάπτυξη, το εμπόριο και τον υποτονικό πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης