Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
"Η ΝΔ θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος
Mακριά απο τα προβλήματα των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματοβιοτεχνών, αλλά και από τη φτωχομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, βρίσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.
Όπως εξήγησε «διατηρουν άθικτο το σύνολο των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων αλλά και των ματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας και στα αδιέξοδα για την εργατική τάξη και το λαό μας».
Κατά τον ίδιο, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «εξεδήλωσαν τη βαθύτατη πίστη στις πολιτικές που υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για μια ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «η ΝΔ θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις είναι αποδεκτές από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου», ενώ χαρακτήρισε «ανέκδοτο της ημέρας» την αναφορά της κυβέρνησης σε μια «δίκαιη και δυναμική ανάπτυξη για όλους».
Σημείωσε ότι η προτεινόμενη μείωση των φορολογικών συντελεστών θα συνοδευτεί από νέα επιβάρυνση των εργαζομένων από τη στιγμή που πρέπει να εκπληρώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων.
 Για τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας  μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα αποτελούν τον οδοστρωτήρα που τσακίζει τους μισθούς και τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και οδηγεί στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων.
Κατέληξε λέγοντας  ότι «το ΚΚΕ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης