Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακοράφα (ΜέΡΑ25): Η κυβέρνηση καλύπτει την επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας

tags :
Σακοράφα (ΜέΡΑ25): Η κυβέρνηση καλύπτει την επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας
«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης αλλά αυτό θα σήμαινε ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγείας», είπε η κ. Σακοράφα
«Με πρόφαση τάχα φιλολαϊκά μέτρα θα καλύψετε την επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας», τόνισε η βουλευτής Β3 Αθηνών-Νότιου Τομέα του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης αλλά αυτό θα σήμαινε ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης με άγρια καταστολή», ανέφερε η Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε ότι επιτυχία της κυβέρνησης για την ισχυροποίηση των θεσμών και την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας, "σημαίνει ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης" και αυτό επιβεβαιώνει το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το άσυλο.

 Το Ελληνικό

Ιδίως για το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει η ΝΔ, η βουλευτής του ΜεΡΑ25, αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό.
"Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, αν παρ΄ελπίδα υλοποιηθεί αυτό το έργο όπως το θέλει ο λεγόμενος επενδυτής, θα είναι οριστική ταφόπλακα για την Αττική", είπε η κ. Σακοράφα και κατέθεσε στα Πρακτικά δύο αναφορές  της προς την Εισαγγελία, που καταδεικνύουν, όπως είπε, τη διακριτική  - διαχρονικά- μεταχείριση του Ομίλου Λάτση από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, τον οποίο χαρακτήρισε «βασικό μέτοχο της «Ελλάς Α.Ε.» με συμμέτοχο κάθε φορά την εκάστοτε κυβέρνηση».

 Η ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ

 Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στη «επένδυση» της ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, και κατήγγειλε ότι το αποτέλεσμα είναι «οριστική και αμετάκλητη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και καρκίνος για όσους ζουν, σιτίζονται και υδρεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή», ενώ δώρισε στον Πρωθυπουργό το βιβλίο του αείμνηστου Δημ. Γερμίδη «Μιά Ανθοδέσμη για τον Μίδα» , που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό.

 Ρεαλιστική ανυπακοή

«Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε, να αντιπολιτευθούμε μόνοι την κυβερνητική πολιτική. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση αποποιήθηκε το ρόλο της, αφού θα πρέπει να αντιπολιτευθεί τις δικές της αποφάσεις σαν κυβέρνηση. 
Ως ΜέΡΑ25, πιστoί στον προεκλογικό μας λόγο για Ρεαλιστική Ανυπακοή, θα ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση εντός Βουλής αλλά κυρίως πραγματική αντιπολίτευση για την κοινωνία», είπε η κ. Σακοράφα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης