Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: 900 πυροσβέστες με 300 οχήματα στη μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας - Εκκενώνονται περιοχές

Πορτογαλία: 900 πυροσβέστες με 300 οχήματα στη μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας - Εκκενώνονται περιοχές
Τρία χωριά απειλούνται από τις φλόγες σε ορεινή περιοχή της περιφέρειας Καστέλου Μπράνκου, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας
Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Κεντρική Πορτογαλία όπου κατακαίει χιλιάδες εκτάσεις σε ορεινή περιοχή με τέσσερις πυροσβέστες να έχουν τραυματιστεί ενώ στην περιοχή βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 900 πυροσβέστες, 300 οχήματα και μονάδες του στρατού.
Η Πορτογαλία που θρήνησε 114 νεκρούς σε πυρκαγιές το 2017 προσπαθεί να αποτρέψει μια παρόμοια τραγωδία για το λόγο αυτό από χθες (20/7) εκκενώνονται περιοχές ενώ έξι περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια Πορτογαλία τέθηκαν σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Τρία χωριά απειλούνται από τις φλόγες σε ορεινή περιοχή της περιφέρειας Καστέλου Μπράνκου, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας, σύμφωνα με την πορτογαλική Πολιτική Προστασία. Ωστόσο, οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων διακόπηκαν όταν έπεσε η νύχτα.
Ο Πορτογάλος πρόεδρος της Δημοκρατίας Marcelo Rebelo de Sousa εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν μάχη με τη μάστιγα των πυρκαγιών» με μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.
Οι πυρκαγιές, που ενισχύονται από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε τρία μέτωπα, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτες ζώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης