Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κανονικά θα διεξαχθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας παρά τις απειλές της Πιονγκ Γιανγκ

Reuters: Κανονικά θα διεξαχθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας παρά τις απειλές της Πιονγκ Γιανγκ
Η Β. Κορέα προειδοποίησε ότι τα επικείμενα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ίσως έχουν συνέπειες για την αναγγελθείσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον
Κανονικά θα γίνουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ όπως διαβεβαίωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης της Σεούλ.
Όπως υπογράμμισε, το ίδιο επιβεβαιώνει και η Ουάσιγκτον καθώς οι δύο χώρες έχουν προγραμματίσει ώστε τα γυμνάσια να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα ενώ διέψευσε την καταγγελία της βόρειας Κορέας ότι αποτελούν παραβίαση μιας συμφωνίας που είχαν κάνει ο αμερικανός πρόεδρος και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
«Η φύση των (προσεχών στρατιωτικών) γυμνασίων δεν είναι επιθετική (...) γίνονται για την ενίσχυση της συμμαχίας» των δύο χωρών, τόνισε ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου της Ν. Κορέας αρμόδιος για τον «σχεδιασμό της ειρήνης», Choi Jong Kun μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ στο Aspen Institute.
Αργότερα ο Choi δήλωσε στο Reuters ότι τα γυμνάσια κατά το μεγαλύτερος μέρος τους θα γίνουν με προσομοιώσεις σε υπολογιστές, όχι με την ανάπτυξη στρατιωτικών και υλικού επί του πεδίου.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε την Τρίτη πως ο Trump επανέλαβε στη συνάντησή του με τον Kim τον περασμένο μήνα ότι τα γυμνάσια θα συνεχίσουν να αναστέλλονται και έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση» της κοινής διακήρυξης που είχαν υπογράψει οι δύο ηγέτες στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο του 2018.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι τα επικείμενα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ίσως έχουν συνέπειες για την αναγγελθείσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Βόρεια Κορέα ίσως αναθεωρήσει τη στάση της ως προς τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και βαλλιστικών όπλων, στις οποίες εφαρμόζει μορατόριο, μετά την «μονομερή αθέτηση των δεσμεύσεων» των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Mike Pompeo απέρριψε τις κατηγορίες της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης