Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούλτεψη: Οι αρμοδιότητές του πρωθυπουργού απορρέουν από τον Κώδικα νομοθεσίας για τη κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα

Βούλτεψη: Οι αρμοδιότητές του πρωθυπουργού απορρέουν από τον Κώδικα νομοθεσίας για τη κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα
«O πρωθυπουργός παίρνει τις αρμοδιότητές του από τον λαό που τον ψηφίζει», τόνισε η Σ. Βούλτεψη
«Oι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού απορρέουν από τον Κώδικα νομοθεσίας για τη κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθήνας της ΝΔ.
Η ίδια μίλησε για  «δύο σύγχρονους προπαγανδιστικούς μύθους που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες», εξηγώντας ότι ο πρώτος αφορά στο ότι «ο πρωθυπουργός πήρε στην αρμοδιότητά του την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και την ΓΓΕΕ» ενώ «υπήρξε μάλιστα και δυσφημιστική ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν».
Υπογράμμισε ότι «οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού απορρέουν από τον Κώδικα νομοθεσίας για τη κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» και ότι «ο πρωθυπουργός παίρνει τις αρμοδιότητές του από τον λαό που τον ψηφίζει».
 Όπως είπε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση, «ο πρωθυπουργός έχει αρμοδιότητα για όλο τον δημόσιο τομέα, η ΕΡΤ είναι δημόσια επιχείρηση, το ΑΠΕ Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου με έναν μόνο μέτοχο, το Δημόσιο, για την ΓΓΕΕ δεν συζητάμε, ποιος θα θέλατε να έχει την εποπτεία για την τήρηση των νόμων, όχι για έλεγχο περιεχομένου όπως γινόταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης ακόμα και με προσωπικές προγραφές μέσα στην ΕΡΤ».
Συνέχισε λέγοντας «ας μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας όταν με ΦΕΚ ανέθετε στον κ. Παππά τη Γενική Γραμματεία και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση από πού είχε πάρει αρμοδιότητα;
Ας μας απαντήσει η κ. Γεννηματά όταν ο κ. Παπανδρέου ανέθετε στον κ. Ραγκούση τη Γραμματεία και το ΑΠΕ και στον κ. Χυτήρη την ΕΡΤ πού είχε βρει την αρμοδιότητα», προσθέτοντας  ότι η αρμοδιότητα των δύο πρώην πρωθυπουργών απέρρεε από την ψήφο του λαού και τους νόμους.
  Ως δεύτερο «προπαγανδιστικό μύθο» η κ. Βούλτεψη ανέφερε την «επιλογή και τον διορισμό των γενικών γραμματέων» και υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος σημείωσε ότι το 2015 «ο κ. Τσίπρας είχε μοιράσει με τον συνεταίρο του κ. Καμμένο τις Γραμματείες και είχε διορίσει όλους τους αποτυχόντες βουλευτές των δύο κομμάτων, ενώ ο ίδιος ο κ. Βούτσης ως υπουργός Εσωτερικών είχε πει ότι αυτό ήταν αναγκαίο προκειμένου οι γενικοί γραμματείς να εφαρμόσουν τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».
Συμπλήρωσε ότι με παρέμβαση της «τρόϊκας» ψηφίστηκε ο νόμος του 2016, «καταστρατηγήθηκε αγρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ με φωτογραφικές διατάξεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, η τρόικα παρενέβη εκ νέου, απορρίφθηκαν 33 από τους 69 ως ακατάλληλοι και τρία χρόνια μετά είχε διοριστεί μόνο ένας».
Πρόσθεσε ότι και με τη διαδικασία του «opengov» επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, «είχαν διοριστεί μόνο κομματικά στελέχη» και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.
Υπογράμμισε  ότι «ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε άμεσα να διορίσει Γενικούς Γραμματείς για να πιάσουν δουλειά, όλοι θα κριθούν επί του πεδίου και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση που θα εργάζεται και δεν θα σέρνεται επί μήνες».
Ακόμη, η κ. Βούλτεψη απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλο, ανέφερε ότι «ο λαός έχει το ένστικτο να ξεχωρίζει τον πραγματικό πατριωτισμό από την πατριδοκαπηλεία», με τον κ. Βελόπουλο αργότερα να απαντά μεταξύ άλλων, ότι «υπουργός της ΝΔ είπε πως αν στις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το πολιτικό δικαίωμα να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν κερδίσει η ΝΔ θα έχει το πολιτικό δικαίωμα να την ακυρώσει», «ας αφήσουμε τα ψέματα και τις ετικέτες, εγώ δεν επιτρέπω σε κανένα να αποκαλεί την Ελληνική Λύση όπως θέλει αυτός».

 Απάντηση Βούτση

«Το θέμα των Γενικών Γραμματέων συνομολογήθηκε στην τρίτη δανειακή σύμβαση από πλευράς των θεσμών.
Μέχρι τότε, το εξάμηνο που ήμουν υπουργός Εσωτερικών, τα πράγματα πήγαιναν όπως πήγαιναν», ανέφερε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας μετά την ομιλία της κ. Βούλτεψη.
 Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορούσα τότε να κάνω σε σχέση με τους Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων που ήταν κομματικά στελέχη κατά παράδοση το έκανα και είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη καθώς μπήκαν κατά νόμο οι αρχαιότεροι γενικοί διευθυντές μέχρι μετά από έναν χρόνο μέσω ΑΣΕΠ μπήκαν Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων έξω από τις κομματικές επιλογές».
Σημείωσε ότι «αυτό ήταν μεγάλη τομή και θα είχε ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα αν δεν διεξάγονταν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης