Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Στον τομέα της εκπαίδευσης ήδη ηχούν τα κακόφωνα όργανα του αναχρονισμού

Φίλης: Στον τομέα της εκπαίδευσης ήδη ηχούν τα κακόφωνα όργανα του αναχρονισμού
Θετικό βήμα η απόφαση της κυβέρνησης για τις 4.500 προσλήψεις που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική αγωγή, σύμφωνα με τον Ν.Φίλη
«Στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, άρχισαν ήδη να ηχούν τα κακόφωνα όργανα του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Ο ίδιος αναγνώρισε ως θετικό βήμα την απόφαση της κυβέρνησης για τις 4.500 προσλήψεις που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική αγωγή, λέγοντας μάλιστα ότι «η πίεση που σας ασκήσαμε έπιασε τόπο. Ξέρουμε ότι το κάνετε με το ζόρι. Γι' αυτό δεν δεσμεύεστε ούτε για τις υπόλοιπες 10.500 προσλήψεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς, την ώρα που μόνο φέτος προσλαμβάνουμε 37.000 αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία».
Σχολιάζοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι αποκόπηκε η έρευνα από το υπουργείο Παιδείας για να ενταχθεί στο Υπουργείο Οικονομίας, απόφαση που «αγνοεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και περιφρονεί την ομόθυμη αντίδραση της ερευνητικής κοινότητας» και κατήγγειλε ότι με αυτή η κυβέρνηση ξεριζώνει έναν τομέα του Υπουργείου Παιδείας που διέπρεψε επί ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας, για πρώτη φορά, την έρευνα πάνω από το 1% του ΑΕΠ και ανεβάζοντας την καινοτομία στο 82% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σχολιάζοντας την εξαγγελία για την κατάργηση του ασύλου, ο κ. Φίλης σημείωσε πως  η σημερινή νομοθεσία, που βάση της είναι οι διατάξεις επί υπουργίας της κ. Γιαννάκου, προστατεύει το άσυλο, από πράξεις ανομίας, αλλά δεν το καταργεί.
Όπως είπε «η αστυνομία μπορεί σήμερα να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα για αυτόφωρα κακουργήματα ενώ οι πρυτανικές αρχές μπορούν να ζητούν την παρέμβασή της για άλλα αδικήματα.
Μην κατασυκοφαντείτε τα πανεπιστήμια της χώρας που έχουν υψηλό επίπεδο σπουδών και μεγάλη διεθνή αναγνώριση».
Επιπλέον, αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να προχωρήσει το σύστημα «κουπόνια στην εκπαίδευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης