Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Βενεζουέλα για την παρενόχληση αμερικανικού αεροσκάφους

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Βενεζουέλα για την παρενόχληση αμερικανικού αεροσκάφους
Tο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή (19/7/2019) την ίδια μέρα κατά την οποία η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα
Ο αμερικανικός στρατός κατηγόρησε τη Βενεζουέλα ότι, ένα μαχητικό της παρενόχλησε αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των ΗΠΑ, σε μία ακόμη ένδειξη κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών, όπως σημειώνει το Reuters.   
Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή (19/7/2019) την ίδια μέρα κατά την οποία η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα.
Σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε την Κυριακή (21/7), ο αμερικανικός στρατός αναφέρει ότι το ρωσικό μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας της Βενεζουέλας παρενόχλησε με επιθετικό τρόπο και για μεγάλο χρονικό διάστημα το αμερικανικό αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του πληρώματος και την αποστολή του.
Τα δύο αεροσκάφη δεν συγκρούστηκαν και κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump έχει επανειλημμένα επιβάλει κυρώσεις σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τον Nicolas Maduro, του οποίου η επανεκλογή στην ηγεσία της χώρας το 2018  θεωρήθηκε παράνομη από την Ουάσινγκτον και τα περισσότερα δυτικά κράτη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης