Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι δύο συν ένας μνηστήρες της Creta Farms και ο ρόλος της Ernst & Young

tags :
Οι δύο συν ένας μνηστήρες της Creta Farms και ο ρόλος της Ernst & Young
Η σημερινή υπογραφή του MOU, o Δουζόγλου, το HIG και η Chipita
Μετά την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη φαίνεται να δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στην Creta Farms να αποφύγει την κατάρρευση καθώς σήμερα το πρωί αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να υπογραφεί και από τους δύο μετόχους Εμμανουήλ και Κωνσταντίνο Δομαζάκη το MOU με τις τράπεζες προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην Creta Farms.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ρόλο του συμβούλου των τραπεζών αλλά και του CRO της εταιρίας αναμένεται να αναλάβει η Ernst & Young η οποία ουσιαστικά θα τρέξει τη διαδικασία αλλά και θα παραδώσει τα στοιχεία που θα ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι ο κ. Θόδωρος Δουζόγλου ο οποίος έχει καταθέσει Letter Of Intend επένδυσης 15 εκ ευρώ στην εταιρία και συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη καθώς και το αμερικανικό επενδυτικό fund HIG το οποίο έχει ήδη σημαντική παρουσία στην Ελλάδα. Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν πάντως ότι η αρχική προσέγγιση του HIG που έχει σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης της όποιας επένδυσης δεν έχει τύχη καθώς προτείνει κούρεμα δανείων της Creta Farms που ξεπερνά το 50%.
Οι τράπεζες θα ήταν διατεθειμένες υπό προϋποθέσεις να συζητήσουν μικρής έκτασης κούρεμα δανείων αλλά θα προτιμούσαν να το αποφύγουν δεδομένου ότι πλην ΕΤΕ και Alpha που έχουν πραγματοποιήσει μικρής έκτασης προβλέψεις οι Eurobank και Πειραιώς δεν έχουν πάρει καμία πρόβλεψη.
Το άνοιγμα της διαδικασίας εύρεσης επενδυτή θα καταδείξει κατά πόσο έχει βάση το ενδιαφέρον και του ομίλου Chipita το οποίο θεωρητικά διαρκεί εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος προσφάτως όταν είχε ερωτηθεί δημοσίως δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το ενδιαφέρον αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται δεδομένης και της αδυναμίας της Νίκας να αναπτυχθεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης