Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόντρα Τσελέντη - Λέκκα στον απόηχο του ισχυρού σεισμού της Αθήνας

tags :
Κόντρα Τσελέντη - Λέκκα στον απόηχο του ισχυρού σεισμού της Αθήνας
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα
Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των σεισμολόγων, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Αττική την Παρασκευή.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα.
«Κακώς είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα» τόνισε στην τηλεόραση του ANT1.
Από την πλευρά του ο Ευθύνης Λέκκας, αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν στους κόλπους των σεισμολόγων, έπειτα από τον σεισμό, σημείωσε πως υπάρχει μία φοβερή ομοφωνία και σύμπραξη στις δύσκολες αυτές στιγμές από ολόκληρο τον κλάδο, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που «διαχρονικά εδώ και 30 χρόνια είναι στην αντίθετη πλευρά με την άποψή τους εντούτοις να συγκλίνει».
Ο κ. Λέκκας απέφυγε να κατονομάσει τον κ. Τσελέντη και τον κ. Χουλιάρα, υπενθύμισε ωστόσο ότι «όλοι εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» και κάλεσε όλους τους σεισμολόγους να επιδείξουν την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη,  όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.
Είχε προηγηθεί η κόντρα μεταξύ των δυο επιστημόνων το Σάββατο.
Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο ΟΑΣΠ ( Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έχειως έργο την επεξεργασία και τον σχεδιασμό της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας -στo πλαίσιo των κυβερνητικών κατευθύνσεων- καθώς και τον συντονισμό των ενεργειών δημοσίου και ιδιωτικού δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής.) απέτυχε σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως αν δεν ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά.
Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή - σημείωσε  - «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους - δεν τους κατονόμασε - που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».
Απαντώντας ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την Ελληνική. Κοινωνία.
Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας.
Δήλωσε μάλιστα πως ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της.
Ο κ Λεκκας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν συμπεριέλαβε τον κ Τσελεντη στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα». Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης