Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε νέο πρωθυπουργό στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εγκαθιδρύσει σχέσεις εργασίας με «οποιονδήποτε νέο πρωθυπουργό στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε σήμερα (22/7/2019) εκπρόσωπος της Κομισιόν, καθώς ο Boris Johnson αναμένεται αυτή την εβδομάδα να αντικαταστήσει την Theresa May.
Η Κομισιόν επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να «συζητήσει με τα κράτη μέλη που θα επηρεαστούν περισσότερο» από ένα «no-deal Brexit», στο οποίο ο Johnson έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός, προκειμένου να εξασφαλίσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, Natasha Bertaud, η Κομισιόν εξετάζει ποια προγράμματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια τέτοια υποστήριξη έκτακτης ανάγκης.
Η ΕΕ έχει αναφέρει ότι η Ιρλανδία θα μπορούσε να βασιστεί στη γενναιόδωρη βοήθειά της, από τη χρηματοδοτική στήριξη για τον κλάδο αλιείας της χώρας έως την παροχή συνδρομής για τα τελωνεία και τα σύνορα.
Αυτός ο προγραμματισμός έκτακτης ανάγκης καλύπτει ένα σενάριο στο οποίο «το Ηνωμένο Βασίλειο αποτυγχάνει επίσης να πληρώσει ό,τι προβλέπεται» στον τρέχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ, στον οποίο συμμετέχει η Βρετανία, δήλωσε η Bertaud.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης