Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζικές πιέσεις κράτησαν χαμηλά τον Γ.Δ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζικές πιέσεις κράτησαν χαμηλά τον Γ.Δ
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες κράτησαν χαμηλά την αγορά σήμερα, ενώ θα μπορούσε η εικόνα της να είναι αρκετά καλύτερη. Αλλά τι να κάνουμε, τράπεζες είναι αυτές. Η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ πήγαν καλά από τα βαριά και είδαμε και μία καλή κίνηση από Cenergy.

Η αγορά παίζει κοντά στις 865 μονάδες, αλλά σήμερα ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης βοήθησαν επιμέρους μετοχές αλλά δεν αποτέλεσαν έκπληξη ώστε να τραβήξουν όλο το ΧΑ.

Είχαμε και καλές αποκοπές μερισμάτων σήμερα και οι μετοχές που έκοψαν δεν πήγαν άσχημα. Αντιθέτως θα λέγαμε. Αύριο μπαίνει στο ΧΑ η Τιτάν Cement International και για ένα διάστημα θα είναι μέσα και οι παλιές μετοχές της Τιτάν, κοινά και προνόμια.

ΟΛΠ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και όχι μόνο δεν έχασε το 1,7% που αντιστοιχούσε στη μερισματική απόδοση, έκλεισε και με μικρή άνοδο 0,42%. Και μέρισμα και άνοδο οι κάτοχοι μετοχών. Στα 23,80 ευρώ πλέον ο τίτλος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χαμηλότερα κατά 2,30% ο δείκτης των τραπεζών και συμπυκνώνει την αιτία της πτώσης της αγοράς. Η Πειραιώς έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ η Eurobank όπως κάνει τους τελευταίους μήνες μάζεψε στο κλείσιμο.

ΔΕΗ: Στο +6,76% και στα 2,37 ευρώ με υψηλό όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια. Θα πάρει χρόνο η διάσωση και όσοι κυνηγούν τα πάνω-κάτω θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

LAMDA: Συνεχίζει να διορθώνει από τα ψηλά των 10,10 ευρώ. Λογική η κίνηση. Με όγκο 119 χιλ. τεμάχια σήμερα και αποτίμηση 750 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7,73 ευρώ και στο +1,71% με όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 823 εκατ. ευρώ αλλά δεν είναι υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ευτυχώς που τη βγάλανε τα τζιμάνια και είδε άσπρη μέρα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο +7,23% και στα 2,52 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 2,57 ευρώ και με χαμηλό όγκο 74 χιλ. τεμάχια. Δεν υπάρχουν πολλά ελεύθερα κομμάτια όπως φαίνεται. Οι φήμες φουντώνουν, αλλά δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η μετοχή πάντως δείχνει πως φτάνουμε κοντά σε εξελίξεις.

UNIBIOS: Πάει και αυτή για αύξηση και επειδή γίνεται στα 0,30 ευρώ πιέζεται εδώ και τρεις συνεδριάσεις η μετοχή. Στο -12,44% και στα 0,3940 ευρώ με όγκο 34 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Και μέρισμα και άνοδος 2,27% για τους κατόχους μετοχών. Χαρτάρα και μάλλον κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να παίξει υψηλότερα από την καθαρή θέση. Με όγκο μόλις 51 χιλ. τεμάχια η κίνηση.

ΕΛΤΡΑΚ: Πλησιάζει η ώρα της δημόσιας πρότασης. Διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή που έχουν γίνει τα πακέτα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Το fund που μπήκε έχει σχέδια για την ανάπτυξη της εισηγμένης και θα βοηθήσει και με κεφάλαια. Μαρίνες θέλει να αγοράσει, ενώ τα χρήματα που πήρε η βασικός μέτοχος θα βοηθήσουν ώστε να μειωθούν οι τόκοι των δανείων.

Θα δανείσει δηλαδή την εταιρεία και υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τόκοι από 700 χιλ. ευρώ θα υποχωρήσουν στις 300 χιλ. ευρώ. Στα 2,30 ευρώ με άνοδο 0,88% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εξαιρετική εικόνα και από τη συγκεκριμένη. Στα 2,40 ευρώ με άνοδο 3,45% όγκο 41 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 105 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Στα 0,4480 ευρώ με άνοδο 5,66% και όγκο 24 χιλ. τεμάχια. Από όλο τον όγκο μόλις 10 τεμάχια έγιναν στην τιμή κλεισίματος. Στη δημοπρασία υπήρχε άνοιγμα αγοραστή-πωλητή και κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία πωλητών και την έκλεισαν ψηλά.

Να πούμε όμως πως έγινε ωραίο μάζεμα μέχρι τα 0,3740 ευρώ (-11,79%) και μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια μέχρι τα 0,42 ευρώ. Προφανώς πλέον κάποιοι την προσέχουν τη μετοχή. Δεν είναι όπως παλιά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης