Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι τέλος 2019 - Δεν θα αλλάξουν οι όροι, θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι τέλος 2019 - Δεν θα αλλάξουν οι όροι, θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός αναγνώρισε τις δυσκολίες, ωστόσο τόνισε ότι η επένδυση θα προχωρήσει
Οι όροι για την επένδυση στο Ελληνικό δεν πρόκειται να αλλάξουν δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, o οποίος εκτίμησε ότι θα μπουν μπουλντόζες έως τα τέλη του έτους.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι όροι της επένδυσης δεν πρόκειται να αλλάξουν υπέρ ή κατά της Lamda Development, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός αναγνώρισε τις δυσκολίες, ωστόσο τόνισε ότι η επένδυση θα προχωρήσει.
Κομβικό σημείο είναι η έκδοση των ΚΥΑ, προκειμένου να τρέξει ο διαγωνισμός για το καζίνο, με τον Αδ. Γεωργιάδη να εκτιμά ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου.
Χθες, κατά την ενημέρωση των συντακτών που καλύπτουν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο  Αδ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τη συντονίστρια της προηγούμενης κυβέρνησης για το Ελληνικό Πέτη Πέρκα για τις προσπάθειες που κατέβαλλε για το θέμα, άφησε όμως υπαινιγμούς για αντιστάσεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δημόσιες υπηρεσίες που δεν έβγαζαν πριν απόφαση τώρα υπογραφούν και το πρότζεκτ του μητροπολιτικού πάρκου προχωρά γρήγορα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης καυτηρίασε και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται 20 θέσεις κάτω από τη Ρουάντα στις επενδύσεις, στην 72η θέση, στον κατάλογο Doing Business.
Δεν το λες καλό και καλό αυτό, παρατήρησε δηκτικά απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά.
Αναφερόμενος στη δήλωση του επικεφαλής τη Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου ότι «οι ουρανοξύστες εμποδίζουν τον αέρα από την θάλασσα» ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε φωτογραφίες από το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ.
Για τις αναφορές του κ. Βελόπουλου ότι δεν γίνονται ουρανοξύστες σε σεισμογενείς περιοχές σχολίασε ότι «το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο, που έχουν ουρανοξύστες, είναι οι τρεις πιο σεισμογενείς πόλεις του πλανήτη».
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργίαδης θα χρησιμοποιήσουμε τις ιδιωτικές υπηρεσίες αγοράς (outsourcing) για να επισπεύσουμε και να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας.
Επίσης θα δουλέψουμε με τα ΣΔΙΤ.
Όπως ανακοίνωσε, ο σχετικός νόμος για την επιτάχυνση της αδειοδότησης επενδύσεων που λιμνάζουν θα κατατεθεί εντός Αυγούστου.
Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης θα βοηθήσει καθοριστικά τον επενδυτή στις τελικές του αποφάσεις.
Σε μια διετία θα είμαστε έτοιμοι γι αυτό.
«Για οτιδήποτε θέλει ο Έλληνας με ένα κουμπί θα μπαίνει σε μια βάση δεδομένων που θα ενώνεται με όλες τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού κράτους.
Δύο χρόνια θα χρειαστούν γι’ αυτό το έργο, θα γίνει σε συνεργασία με το ΤΕΕ αλλά πιλοτικά από το 2019 σε ορισμένες πόλεις της χώρας» αποσαφήνισε ο υπουργός.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και το γεγονός ότι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ του επιτέθηκαν επειδή διέσωσε 800 θέσεις εργασίας στην εταιρεία αλλαντικών Creta Farm, καθώς έπεισε τους δύο μετόχους να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες που εξασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και τις θέσεις εργασίας για να συνεχίσει τις εργασίες της η εταιρεία.
Κλείνοντας ο υπουργός επανέλαβε ότι θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που εμφανίζουν σκιές, όχι για λόγους ρεβανσισμού, αλλά γιατί δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ ξανά λάσπη κατά πολιτικών αντιπάλων χωρίς τίμημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης