Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το ενδιαφέρον σε ΔΕΗ και Titan Cement International

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το ενδιαφέρον σε ΔΕΗ και Titan Cement International
ΑΓΟΡΑ: Με συσσώρευση ξεκίνησε η συνεδρίαση και τον γενικό δείκτη λίγο πάνω από το χθεσινό κλείσιμο. Στα 2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης. Χαμηλή και σήμερα λοιπόν.

Τα βλέμματα παραμένουν στη ΔΕΗ μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Κάποια στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως αυτές οι πρωτοβουλίες προσθέτουν αξία στη μετοχή και παρατηρούμε στο ταμπλό κάποιες ανοδικές διαθέσεις.

Στο επίκεντρο η εισαγωγή της Titan Cement International με παράλληλη διαπραγμάτευση στην Αθήνα. Σημειώστε επίσης πως η Fourlis διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

INTRALOT: Πούλησε το ποσοστό που είχε στα Ελληνικά Λαχεία στον ΟΠΑΠ (16,5%) και θα εισπράξει 20 εκατ. ευρώ. Καλή ανάσα ρευστότητας και δείχνει ότι προχωράει το σχέδιο για αναδιοργάνωση. Η μετοχή το τελευταίο διάστημα έχει καταγράψει καλή άνοδο και πλέον βρίσκεται κοντά στα 0,50 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ CEMENT: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση και είδαμε στην αρχή ένα καλό discount για όσους ήθελαν να κρατήσουν μετοχές της Τιτάν. Πούλησαν για παράδειγμα κοινό στην εντολή που έχει μπει ήτοι στα 19,64 ευρώ και αγόρασαν τη νέα στα 19,35 ευρώ.

Έγιναν λίγα κομμάτια και η μετοχή πήγε στα 19,62 ευρώ, οπότε και έκλεισε το discount αν και οι αγοραστές ήταν σημαντικά χαμηλότερα και δίνουν ευκαιρίες. Βλέπουμε στο σύστημά μας ότι δεν έχει ποσοστιαία μεταβολή πάντως και ίσως οφείλεται στην τιμή αναφοράς και όχι στην τιμή εκκίνησης. Ίδωμεν…

CRETA FARMS (απάντηση): Όποιοι θεωρούν ότι σώθηκε η κρητική αλλαντοβιομηχανία με την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης κάνουν λάθος. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Το θέμα της παραγωγής και τι προϊόντα θα παράξει με τα λίγα χρήματα που θα έχει είναι εξαιρετικής σημασίας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παραγωγή και οι πρώτες ύλες πρέπει να πάνε στην εταιρεία για να ξεκινήσει. Επίσης τα έξοδα τρέχουν αλλά δεν μπορεί με όσα χρήματα και να έχει να φτάσει άμεσα την παραγωγή εκεί που ήταν ή να δημιουργήσει απόθεμα, ειδικά αυτήν την περίοδο που η ζήτηση είναι υψηλή.

Μετά το ζητούμενο είναι τι απόφαση θα λάβουν για το μέγεθος της εταιρείας. Αν θα μπουν δηλαδή άμεσα χρήματα από το στρατηγικό επενδυτή και αυτά θα πάνε για παραγωγή. Θα πάνε ή θα πρέπει να εξοφληθούν και κάποιες υποχρεώσεις. Θα πάνε σε παραγωγή όλων των κωδικών ή θα αποφασίσουν να μειώσουν λίγο το μέγεθος της εταιρείας. Οι θέσεις όλων των εργαζομένων δεν είναι εξασφαλισμένες. Γνώμη της στήλης αυτή.

Μετά το πότε και αν θα μπει ξανά η μετοχή σε διαπραγμάτευση είναι ένα άλλο ερώτημα. Ας δούμε πρώτα να λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό, να δούμε πόσα λεφτά θα βάλουν, αν βάλουν, πόσες υποχρεώσεις θα κουρευτούν και μετά έχουμε καιρό για τα υπόλοιπα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απάντηση): Δεν υπάρχει θέμα δημόσια πρότασης. Πουλάει περιουσιακό στοιχείο και όχι τη μητρική.

PASAL (απάντηση): Η στήλη δεν παρακολουθεί εισηγμένες με οικονομικά θέματα παρά μόνο για ενημέρωση. Εδώ χρειάζεται να γίνουν πολλά για να δούμε αξία. Μέχρι να γίνουν, να θα πάει πάνω η μετοχή δεν το ξέρουμε. Υπάρχει ρίσκο και αυτή τη στιγμή υπάρχον καλύτερες επιλογές με μικρότερο ρίσκο κατά την ταπεινή μας άποψη.

UNIBIOS: Συνεχίζει πτωτικά αφού η αύξηση γίνεται σε χαμηλή τιμή. Μεγάλη η υποχώρηση στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΔΕΗ: Με όγκο κοντά στις 400 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά είναι στην πρώτη θέση των μετοχών με τον υψηλότερο όγκο και ενισχύεται 2%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης