Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Αφγανιστάν ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις του προέδρου Trump

Το Αφγανιστάν ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις του προέδρου Trump
Εξηγήσεις ζητά η Καμπούλ μετά το σχόλιο Trump περί «εξαφάνισης» του Αφγανιστάν από προσώπου γης
«Θα μπορούσα να κερδίσω έναν πόλεμο με το Αφγανιστάν σε μία εβδομάδα», «απλώς δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατομμύρια ανθρώπους», ήταν τα λόγια του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο αφανισμού του Αφγανιστάν «από προσώπου Γης», κατά τη συνάντησή του με τον Πακιστανό πρωθυπουργό, Imran Khan στον Λευκό Οίκο, προκάλεσε όχι μόνο αίσθηση αλλά και την αντίδραση της Καμπούλ που ζητά διευκρινίσεις.
«Το κράτος του Αφγανιστάν δεν έχει επιτρέψει ποτέ και δεν θα επιτρέψει σε καμία ξένη δύναμη να καθορίσει την τύχη του», ανακοίνωσε η αφγανική προεδρία.
Από την πλευρά του, ο Imran Khan χαιρέτισε την πρόοδο των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν.
«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο Αφγανιστάν», τόνισε.
«Δεν ήμασταν ποτέ στο παρελθόν τόσο έτοιμοι για μια ειρηνευτική συμφωνία», εκτίμησε.
«Επιθυμούμε ειρήνη».
Λίγες ώρες μετά, ωστόσο, και μετά τις αντιδράσεις, ο Λευκός Οίκος άλλαξε ρητορική, με τον Donald Trump να εγκωμιάζει τις πρόσφατες προσπάθειες του Πακιστάν σχετικά με το Αφγανιστάν.
Οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες να συναφθεί μια πολιτική συμφωνία στο Αφγανιστάν πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, που είναι προγραμματισμένες για το τέλος Σεπτεμβρίου.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων 18 χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης