Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,5 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,5 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI για την Ευρωζώνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η συνολική δραστηριότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (24/7) η Markit, με τον σύνθετο δείκτη PMI να απομακρύνεται από τα υψηλά επτά μηνών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερα επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμισι ετών, και συγκεκριμένα στις 46,4 μονάδες, έναντι 47,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στις 47,7 μονάδες.
Ωστόσο, ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης παρά την ήπια επιβράδυνση που σημειώθηκε τον Ιούλιο, καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, έναντι 53,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ο τομέα των εξαγωγών παρέμεινε το βασικό σημείο αδυναμίας για την ενιαία νομισματική ένωση, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις μελλοντικές προσδοκίες των επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014.
«Ο μεταποιητικός κλάδος έχει γίνει βασική αιτία προβληματισμού», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, προσθέτοντας ότι «οι γεωπολιτικές ανησυχίες, το Brexit, οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις και η επιδείνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ωθήσει τον μεταποιητικό κλάδο σε βαθύτερη ύφεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης