Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Δεν επιθυμούμε εντάσεις με την ΕΕ - Προσωρινή η αναστολή λειτουργίας της πυρηνικής συμφωνίας

Rouhani (Ιράν): Δεν επιθυμούμε εντάσεις με την ΕΕ - Προσωρινή η αναστολή λειτουργίας της πυρηνικής συμφωνίας
Ο Ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως «προσωρινό» τον περιορισμό των δεσμεύσεων απέναντι στην πυρηνική συμφωνία
Στο γεγονός ότι το Ιράν δεν επιθυμεί εντάσεις με καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε σήμερα (24/7) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τονίζοντας ότι η πυρηνική συμφωνία μπορεί να παραμείνει σε ισχύ εφόσον όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ειδικότερα, ο κ. Rouhani δήλωσε ότι «ο περιορισμός των δεσμεύσεων απέναντι στην πυρηνική συμφωνία είναι προσωρινός και μπορούμε να επιστρέψουμε στην αρχική κατάσταση εφόσον οι υπόλοιπες πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη συμφωνία».
Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος επεσήμανε πως «εάν οι διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία δεν οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα, θα πραγματοποιήσουμε το τρίτο βήμα περιορισμού των δεσμεύσεών μας απέναντι στη συμφωνία κατά την ολοκλήρωση ενός διαστήματος 60 ημερών».
«Το Ιράν δεν επιθυμεί εντάσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο Hassan Rouhani, ο οποίος πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πυρηνική συμφωνία.
Ωστόσο, ο κ. Rouhani διευκρίνησε ότι το Ιράν δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις «εάν οι διαπραγματεύσεις σημαίνουν παράδοση», ενώ πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη «δεν θα επιτρέψει το χάος στον Περσικό Κόλπο».
«Εφόσον είμαι υπεύθυνος για τα εκτελεστικά καθήκοντα της χώρας, είμαστε απολύτως έτοιμοι για δίκαιες, νόμιμες και τίμιες διαπραγματεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να καθήσουμε στο τραπέζι της παράδοσης υπό το όνομα των διαπραγματεύσεων».
Επιπλέον, ο Hassan Rouhani κατέστησε σαφές ότι «εάν οι Αμερικανοί παραβιάσουν ξανά τον ιρανικό εναέριο χώριο με άλλο drone, τότε θα λάβουν την ίδια απάντηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης