Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως: Δύσκολη η κατάσταση με τα νεοϊδρυθέντα πανεπιστημιακά τμήματα

Κεραμέως: Δύσκολη η κατάσταση με τα νεοϊδρυθέντα πανεπιστημιακά τμήματα
Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως
Διευκρινίσεις σχετικά με την έναρξη και λειτουργία νεοϊδρυθέντων το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 πανεπιστημιακών τμημάτων δίνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα και επικοινωνίες υποψηφίων φοιτητών και γονέων, εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές.
Ειδικότερα, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σημειώνει πως η Ν.Δ., ως αξιωματική αντιπολίτευση, διαφώνησε εξ αρχής με το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «για τη συλλήβδην κατάργηση των ΤΕΙ και την άναρχη και άτακτη συγχώνευσή τους με τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Κι αυτό, γιατί η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, με τη δημιουργία και νέων τμημάτων, έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση από την ανεξάρτητη αρχή, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς μέριμνα για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Βιώνουμε, δυστυχώς, τις συνέπειες της ανεύθυνης αυτής πολιτικής, που έγινε με όρους επικοινωνιακούς και μικροπολιτικής σκοπιμότητας».
Σύμφωνα με την ίδια, η νέα ηγεσία του υπουργείο καλείται σήμερα να διαχειριστεί «μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση» για τα νέα αυτά τμήματα, καθώς η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων είχε ήδη ξεκινήσει, πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχει πλέον ολοκληρωθεί και ήδη τα νέα αυτά τμήματα αποτελούν επιλογές πολλών υποψηφίων.
Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, η συμπερίληψή τους στα μηχανογραφικά δελτία για το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος έγινε με τη συναίνεση των αρμοδίων οργάνων των Ιδρυμάτων.
«Με αυτά τα δεδομένα, προέχει τώρα να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους, θωρακίζοντας παράλληλα την ισορροπία και αδιαβλητότητα του συστήματος.
Επικοινωνήσαμε με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων για να διακριβώσουμε το εύρος των ελλείψεων και τις καλέσαμε να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου τα νέα τμήματα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.
Τα Ιδρύματα οφείλουν να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων, όπως και για όλα τα τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην προσπάθεια αυτή» τονίζει η Νίκη Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης