Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Sanchez οι Podemos - Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις

Ισπανία: Δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Sanchez οι Podemos - Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις
Οι συνομιλίες μεταξύ των Ισπανών Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος Podemos για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κατέρρευσαν
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία, με τη χώρα να οδεύει σε νέες εκλογές, καθώς όπως όλα δείχνουν ο σοσιαλιστής Pedro Sanchez δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Ισπανών Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος Podemos για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κατέρρευσαν χθες Τετάρτη και δεν έχουν ξεκινήσει εκ νέου λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στο κοινοβούλιο, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Podemos, όπως μεταδίδει το Reuters.  
Η Ione Belarra δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE ότι το Podemos παραμένει ανοικτό στις διαπραγματεύσεις "μέχρι την τελευταία στιγμή", όμως, αφού οι Σοσιαλιστές δήλωσαν στο κόμμα της ότι θεωρούν πως οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει, οποιαδήποτε επανάληψή τους θα πρέπει να γίνει έπειτα από δική τους πρωτοβουλία.
Η Belarra πρόσθεσε ότι το Podemos δεν θα στηρίξει σήμερα τον Sanchez στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, παρά μόνο αν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει. Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις επί των όρων αυτών πριν από τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης