Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα παράταση στην προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την προμήθεια καλωδίων στη διασύνδεση Αττικής - Κρήτης

tags :
Νέα παράταση στην προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την προμήθεια καλωδίων στη διασύνδεση Αττικής - Κρήτης
Παράταση στο διαγωνισμό για τα καλώδια του έργου Αττική-Κρήτη
Νέα παράταση, δόθηκε στην προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την προμήθεια καλωδίων στη διασύνδεση Αττικής Κρήτης.
Όπως ανακοινώθηκε από τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ που έχει αναλάβει την προώθηση του έργου Ariadne Interconnection η καταληκτική προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το διαγωνισμό μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης των καλωδίων και των σταθμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Αττικής (2Χ500MW) είναι 5 Αυγούστου. Η προηγούμενη προθεσμία ήταν για τις 22 Ιουλίου, ενώ η πρώτη παράταση που δόθηκε ήταν για τις 29 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι για το δεύτερο διαγωνισμό που αφορά στη μελέτη προμήθεια και εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού για την διασύνδεση Κρήτης Αττικής (2Χ500MW) έχει ήδη δοθεί παράταση για τις 30 Αυγούστου.
Η νέα παράταση που δόθηκε στο διαγωνισμό των καλωδίων αφήνει ανοιχτό το σενάριο που θέλει τη νέα κυβέρνηση να επιδιώκει να εξαντλήσει τα περιθώρια συνεννόησης για αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για τα έργα PCI (κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος).
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ταχεία υλοποίηση του έργου που θα διασφαλίσει την ενεργειακή τροφοδοσία της Κρήτης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης