Τελευταία Νέα
Διεθνή

DBRS: Δεν θα επηρεάσει την κερδοφορία των αμερικανικών τραπεζών η μείωση των επιτοκίων

DBRS: Δεν θα επηρεάσει την κερδοφορία των αμερικανικών τραπεζών η μείωση των επιτοκίων
Έκθεση της DBRS Ratings για τις αμερικανικές τράπεζες 
Οι αμερικανικές τράπεζες παρουσίασαν σταθερά κέρδη και το πρώτο τρίμηνο του 2019, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings, με το αυξημένο εισόδημα από τόκους και την πειθαρχημένη διαχείριση των εξόδων να αντισταθμίζει την πίεση που προκαλεί το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων -εν μέσω προσδοκιών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve.
Τα χαμηλότερα επιτόκια που οδηγούν σε μια πιο επίπεδη καμπύλη αποδόσεων, είναι ένα «χτύπημα» στα έσοδα των τραπεζών.
Ωστόσο, η DBRS δεν αναμένει ότι ο αντίκτυπος να επιδεινώσει σημαντικά τη δύναμη των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, λόγω των διαφοροποιημένων επιχειρηματικών τους μοντέλων.
Πράγματι, πολλές από αυτές τις τράπεζες έχουν σημαντικά ποσά από πηγές εισοδήματος από αμοιβές, καθώς και το δυνητικό όφελος από τη μείωση των επιτοκίων, υπογραμμίζει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης.
Η DBRS σημειώνει ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου είναι περίπου 20% υψηλότερα χάρη αποκλειστικά του αντίκτυπου των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών, μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας (πέρυσι) για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Image

«Όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις, η DBRS αναμένει παρόμοια οικονομικά αποτελέσματα και τάσεις ισολογισμού από τις αμερικανικές τράπεζες βραχυπρόθεσμα, δεδομένου ότι το λειτουργικό περιβάλλον παραμένει γενικότερα εποικοδομητικό, με κάποια αβεβαιότητα στην οικονομία και τις προοπτικές των επιτοκίων.
Ανεξάρτητα από τα επόμενα βήματα, η DBRS θεωρεί ότι οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα δυσμενές περιβάλλον λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου και ρευστότητας που είναι σημαντικά καλύτεροι από τα επίπεδα πριν από την κρίση», σχολιάζεται.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης