Τελευταία Νέα
Οικονομία

Από τις πλέον ωφελημένες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα

tags :
Από τις πλέον ωφελημένες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα
Οι συνεισφορές των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ισοβαρείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έριδες - Από τις πλέον ωφελημένες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα
Οι συνεισφορές των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ισοβαρείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έριδες καθώς ορισμένες χώρες είναι αυτές που πληρώνουν και άλλες αυτές που εισπράττουν.
Στον προϋπολογισμό του 2017, δέκα κράτη μέλη της ΕΕ συνεισέφεραν περισσότερο από ό, τι εισέπραξαν από την ΕΕ, τουλάχιστον όσον αφορά τις άμεσες χρηματικές συνεισφορές.
Όπως σημειώνει η Katharina Buchholz της Statista, η Βρετανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, με περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρών εισφορών.
Η Γερμανία βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, εισφέροντας 12,8 δισ. ευρώ περισσότερα από ό, τι κατέβαλλε.
Η Πολωνία ήταν ο μεγαλύτερος χρηματικός ευεργέτης της ΕΕ, κερδίζοντας 8,2 δισ. ευρώ περισσότερα, πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα (3,7 δισ. Ευρώ) και τη Ρουμανία (3,4 δισ. Ευρώ).
Στη Γερμανία, για παράδειγμα, η στήριξη για την ΕΕ είναι υψηλή.
Αν και οι συνεισφορές του προϋπολογισμού ενδέχεται να αντισταθμίσουν τα άμεσα οικονομικά οφέλη για τη χώρα, μια μελέτη από το ίδρυμα Bertelsmann δείχνει ότι η ενιαία αγορά της ΕΕ αύξησε το μέσο εισόδημα των Γερμανών κατά πάνω από 1.000 ευρώ, πάνω από τη μέση αύξηση της ΕΕ κατά 840 ευρώ.
 
Infographic: Which Countries are EU Contributors and Beneficiaries? | Statista


Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης