Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ισραήλ ο Δένδιας: Εξαιρετικές οι σχέσεις μας - Σημαντική η εδώ ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο

Στο Ισραήλ ο Δένδιας: Εξαιρετικές οι σχέσεις μας - Σημαντική η εδώ ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο
"Πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους:  Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο Ν. Δένδιας
«Σε διμερές επίπεδο οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς», αλλά και «σημαντικές στο τριμερές επίπεδο, Ελλάς – Κύπρος – Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών,  Ν. Δένδιας,  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση σειράς επαφών που είχε με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τόνισε ότι «για εμάς έχει μεγάλη σημασία η εδώ ενημέρωση για όσα συμβαίνουν  στην Κύπρο» και σημείωσε ότι αύριο, Δευτέρα 29/7, θα συνοδεύσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη,  στην πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο.
«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους:  Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Κληθείς να απαντήσει εάν ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου οι τριμερείς συνεργασίες που είναι σε εξέλιξη και ποια ήταν η αντίδραση που είχε εισπράξει από το Ισραήλ σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις,  ο κ. Δένδιας ανέφερε καταρχήν ότι «αυτονόητα η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.
Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.
Από εκεί και πέρα  είναι πάντα χρήσιμη ευκαιρία να εξηγεί κάποιος στους Ισραηλινούς φίλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα».
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρέθηκε στο Ισραήλ και συνάντησε τον Πρόεδρο του Ισραήλ, R. Rivlin, τον Πρωθυπουργό, B. Netanyahu και με τον ομόλογό, του I. Κatz.
Σημειώνεται όιτ για τις συναντήσεις του κ. Δένδια στο Ισραήλ το υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε στο twitter και σχετικές φωτογραφίες.
Image

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης