Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βγει από τη σύγχυσή του

tags :
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βγει από τη σύγχυσή του
Αδικεί τον Αλέξη Τσίπρα και την οξύνοιά του το γεγονός ότι τίποτα δε κινείται παρά μόνο οι εσωκομματικές έριδες
Με μία άνευρη πρωτολογία και με μία μάλλον το ίδιο άτονη δευτερολογία, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε τον νέο Πρωθυπουργό στη Βουλή ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο σε έναν μετασχηματισμό μέσα από τον προοδευτικό χώρο.
Το σοκ της ήττας της 7ης Ιουλίου, κατά πως φαίνεται, είναι μεγάλο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αργοπορεί, ή βρίσκει προσκόμματα, να ξεκινήσει αυτόν το μετασχηματισμό του κόμματος που για 4,5 χρόνια είχε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Και είναι άξιο πορείας γιατί συμβαίνει αυτό όταν το μεγαλύτερο ποσοστό του 31,5% το επιθυμεί, αλλά και των στελεχών του σχηματισμού, ο οποίος προέκυψε πριν τις ευρωεκλογές και καταδείκνυε αυτό το άνοιγμα.
Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να απασχολεί τον τέως Πρωθυπουργό είναι το τι όνομα θα έχει τελικά ο μετασχηματισμένος ΣΥΡΙΖΑ και ποια τα σύμβολά του.
Αυτό που ενδιαφέρει, κυρίως τους ψηφοφόρους οι οποίοι αν εξακολουθήσουν να βλέπουν αυτήν την ολιγωρία για ουσιαστικές αλλαγές -την επόμενη φορά θα… λακίσουν-, είναι άμεσα και καίρια βήματα.
Αδικεί τον Αλέξη Τσίπρα και την οξύνοιά του το γεγονός ότι τίποτα δε κινείται παρά μόνο οι εσωκομματικές έριδες οι οποίες βλάπτουν το εγχείρημα.
Δηλώσεις στελεχών για το τι πρέπει να γίνει, αν ήδη δεν έχουν μπει οι βάσεις, είναι μάταιες, την ώρα μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ενέργεια και σχέδιο έχει… σηκώσει τα μανίκια και καταθέτει τα νομοσχέδια –από καιρό δουλεμένα- δημιουργώντας μία εικόνα έργου της νέας Κυβέρνησης.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν ότι ουσιαστικά πατάει στα ήδη πεπραγμένα των απερχόμενων και τα παρουσιάζει ως δικά του.
Και αυτό να ισχύει, πότε μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμα όλα αυτά;
Πότε το επικοινώνησαν; Δεν είχαν τα ΜΜΕ; Και οι αρμόδιοι υπουργοί τι έκαναν;
Μάλλον έχασαν το παιχνίδι καθώς είχαν χαθεί μέσα στην έπαρσή τους που δεν τους επέτρεπε να δουν ότι ο κόσμος ασφυκτιούσε.
Και τώρα; Αν το κατάλαβαν, τι προτίθενται να κάνουν;
Να εξακολουθούν να ερίζουν για το νέο πρόσωπο του χώρου τους, με μια χούφτα «συντηρητικούς» Αριστερούς που δε θέλουν να κατανοήσουν ότι το 31,5%... περιείχε πολύ λίγους αριστερούς και πολλούς συμπαθούντες τον Τσίπρα;
Να περιορίζονται σε διαπιστώσεις αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φθάσει ως τις παρυφές της συντηρητικής παράταξης ή σε κινήσεις αλλαγών στο επικοινωνιακό επιτελείο με παντελώς άγνωστους επαγγελματίες του Τύπου; Μα σοβαρά, έχουν καταλάβει ότι είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση;
Η τύχη μία φορά χτυπάει την πόρτα, την επόμενη χρειάζεται ουσιαστική προσπάθεια και σοβαροί και διορατικοί άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης