Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους Θεσμούς για τη μείωση των πλεονασμάτων;

Φάμελλος: Γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους Θεσμούς για τη μείωση των πλεονασμάτων;
Ο κ. Φάμελλος άφησε αιχμές για τις προεκλογικές δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα 
Αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, άφησε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
«Θα θέλαμε να μας εξηγήσει η νέα κυβέρνηση γιατί δεν διαπραγματεύεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και δεν αξιοποιεί το γνωστό ως μαξιλάρι ρευστότητας που είχαμε προτείνει προεκλογικά» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «οφείλει να μας πει αν τελικά συμφωνεί με τις δημοσιονομικές προβλέψεις της δικής μας κυβέρνησης ή με τις προεκλογικές προβλέψεις του κ. Στουρνάρα που ισχυριζόταν ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2019».
«Σήμερα πάντως», πρόσθεσε, «ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας, παραδέχεται τελικά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι πιάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» για να σχολιάσει: «Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ήταν ψευδείς οι προεκλογικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα».
Μεταξύ άλλων, έθεσε το ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ ακόμα και για περιουσίες που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ», για να τονίσει: «Δεν θα ήταν σκόπιμο με αυτά τα 30 εκατ. ευρώ, που είναι η ελάφρυνση για τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ, να κατασκευαστεί ένα νοσοκομείο ή δέκα μονάδες ανακύκλωσης;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης