Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γερμανία να συμμετάσχει σε αποστολή για την προστασία του Στενού του Χορμούζ

tags :
Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γερμανία να συμμετάσχει σε αποστολή για την προστασία του Στενού του Χορμούζ
Την συμμετοχή της Γερμανίας στην αποστολή στα Στενά του Χορμούζ ζήτησαν επισήμως οι ΗΠΑ
Την συμμετοχή της Γερμανίας στην αποστολή στα Στενά του Χορμούζ ζήτησαν επισήμως οι ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική δήλωση της εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο.
«Ζητήσαμε επισήμως από την Γερμανία, μαζί με την Γαλλία και την Βρετανία, να βοηθήσουν ώστε να διασφαλίσουμε τα Στενά του Χορμούζ και να καταπολεμήσουμε την ιρανική επιθετικότητα.
Μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν καταστήσει σαφές ότι πρέπει να προστατευθεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας.
Η ερώτησή μας είναι, να προστατευθεί από ποιους;», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Από την γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάποια απάντηση στο αμερικανικό αίτημα, αλλά, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, η κυβέρνηση εκφράζεται συγκρατημένα, λόγω των επιφυλάξεων που διατυπώνονται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) D. Wadepoul εμφανίστηκε νωρίτερα ανοιχτός στο ενδεχόμενο γερμανικής συμμετοχής, επισημαίνοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας για μια οικονομικά ισχυρή χώρα όπως η Γερμανία», τόνισε ωστόσο ότι όσο δεν υπάρχει επίσημο αίτημα η συζήτηση είναι πρόωρη. Στο μεταξύ διατυπώθηκε σχετικό αίτημα των ΗΠΑ.
Από το SPD, ο μεταβατικός επικεφαλής της Κ.Ο. R. Muchenih δήλωσε στην SZ ότι ενδεχόμενη κοινή αποστολή Γερμανίας και ΗΠΑ μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.
Χθες ο διευθυντής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια πρέσβης W. Isinger τάχθηκε ευθέως υπέρ της συμμετοχής της Γερμανίας σε μια ευρωπαϊκή αποστολή προστασίας της διέλευσης των εμπορικών πλοίων, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα καθιστούσε μεταξύ άλλων και πιο δύσκολη για τον βρετανό πρωθυπουργό B. Johnson την προσπάθεια «δαιμονοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως άχρηστης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης